Local

Deputații AUR de Iași au dezbătut cele mai importante probleme cu care se confruntă municipiul Iași – FOTO (P)

Publicat: 03 dec. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Deputații AUR de Iași au dezbătut cele mai importante probleme cu care se confruntă municipiul Iași  FOTO P
Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță au vorbit despre cele mai importante probleme cu care se confruntă județul și municipiul Iași

Deputații AUR de Iași au dezbătut cele mai importante probleme cu care se confruntă Iașul. Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță au propus soluții de rezolvare a unor aspecte nefavorabile și au vorbit și despre vânzarea Hidroelectrica, închiderea minelor și termocentralelor, supraimpozitarea contractelor part-time, creșterea pensiilor și participarea AUR la serbările de la Alba Iulia, prilejuite de Ziua Națională

În conferința de presă susținută de către deputații AUR de Iași, Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță au vorbit despre problemele cu care se confruntă în mod direct municipiul Iași. Poluarea și traficul îngreunat au fost două teme importante pe marginea cărora s-au purtat discuții. Cei doi deputați au vorbit și despre proiectele ce le-au dirijat în mod direct și despre planurile de viitor ale partidului. Problemele economice și lipsa infrastructurii în județul Iași au fost dezbătute în cadrul conferinței.

persoane stau de vorba
Mihail Albișteanu a propus noi strategii de redresare economică a orașului Iași

Deputații AUR de Iași vorbesc despre problemele din municipiu

persoane la o masa
Crearea unui segment navigabil pe Prut ar ajuta la lagăturile cu Republica Moldova

Problemele cu care se confruntă municipiul Iași au fost dezbătute de către deputații AUR în cadrul unei conferințe de presă. Supraaglomerarea orașului și lipsa infrastructurii reprezintă punctele de interes ale deputaților. Pot fi implementate strategii eficiente pentru găsirea unor soluții viabile de redresare a economiei celui mai important oraș din regiunea Moldovei.

„AUR constituie, în acest moment, principalul partid de opoziție și, chiar dacă am intrat în Parlament cu doar 10 la sută, încercăm să arătăm și să dovedim mai mult. Am fost foarte vocali și cred că este absolut necesar să facem acest lucru. AUR încearcă să suplinească prin activitate și prin a fi tot timpul în contact cu românii. România, într-un mod supărător, se aliniază politicii europene de a merge către energie verde, fără a ține cont de interesele românilor. Iașul trebuie să iasă din starea de izolare! Nu trebuie să neglijăm faptul că Iașul este capitala culturală a României. Trebuie să avem infrastructură. Iașul ar trebui să lege Transilvania de Chișinău. Trebuie să se afle pe o axă de comunicații“, declară Mihail Albișteanu, deputat AUR.

Construirea unei centuri rutiere în jurul Iașului ar fi una din cele mai viabile soluții ce ar ajuta la fluidizarea traficului pe arterele de intrare și ieșire din oraș.

Infrastructura din județul Iași reprezintă un punct cheie în reabilitarea economică a județului
Infrastructura din județul Iași reprezintă un punct cheie în reabilitarea economică a județului

Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță propun soluții pentru dezvoltarea economică a Iașului

persoane intr-un birou
AUR este principalul partid de opozitie

Din punct de vedere economic, Iașul are de recuperat foarte mult. Lărgirea aeroportului este unul dintre cele mai importante aspecte ce contribuie în mod favorabil la creșterea economică a municipiului.

De asemenea, Mihail Albișteanu propune crearea unui segment navigabil pe râul Prut până la Iași. Acest lucru ar contribui foarte mult la lărgirea și sudarea legăturilor economice cu Republica Moldova.

„Am încercat să venim cu amendamente la proiectul de buget, propunând ridicarea unei noi clădiri pentru Opera Română. Prin Ministerul Culturii au fost deja alocate fonduri în acest sens. Urmează ca în scurt timp să se demareze lucrările. Tot pentru domeniul cultural am sprijinit renovarea Filarmonicii din Iași. Am reușit să atragem atenția asupra acestor obiective culturale aflate în stare avansată de degradare. Noi încercăm să ne implicăm în orice problemă și să găsim soluții pentru rezolvarea acestora“, precizează Cristian Ivănuță.

Deputații AUR de Iași au vorbit și despre problema supraaglomerării orașului, bazată pe creșterea excesivă a lucrărilor de construire în centrul orașului. Aceștia au propus amplasarea clădirilor de birouri și în zone de periferie.

Comentarii
Adauga un comentariu