Local

Deputații PSD Iași votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Detalii despre documentul discutat în plenul Parlamentului

Publicat: 26 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputații PSD Iași votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Detalii despre documentul discutat în plenul Parlamentului
Deputații PSD Iași vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, moțiune ce a fost depusă în plenul Parlamentului României de câteva zile

Deputații PSD Iași au anunțat că vor susține moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului condus de liberalul Florin Cîțu. Parlamentarii ieșeni Vasile Cîtea și Marius Ostaficiuc au explicat și care au fost principalele argumente prin care s-a ajuns la această moțiune

Parlamentarii social-democrați ieșeni vor vota moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Cîțu. Reprezentanții organizației PSD Iași au explicat motivele pentru care Guvernul trebuie să fie demis. Deputatul Marius Ostaficiuc, președintele organizației municipale, dar și deputatul Vasile Cîtea, secretarul filialei județene, au prezentat în detaliu moțiunea de cenzură depusă împotriva Executivului. Cei doi demnitari au arătat și de ce s-a ajuns la moțiune și care sunt pașii următori în Parlamentul României.

Marius Ostaficiuc: „Guvernul nu s-a ținut de promisiuni”

Deputatul Marius Ostaficiuc a menționat că unul din punctele moțiunii este legat de minciunile privind eliminarea pensiilor speciale și creșterea vârstei de pensionare. Moțiunea a fost citită în plen, urmând a fi votată în cursul săptămânii vitoare.

„Discutăm despre eșecul unei guvernări nocive, șmecherești, puse pe căpătuială. O guvernare plină de minciuni și demagogie, în folosul băncilor, al corporațiilor străine, în care bogații devin mai bogați, iar ceilalți, adică 90 la sută din populație, mai săraci. Vă mai amintiți cum promiteau românilor, Iohannis, Orban, Cîțu, Turcan și alți baroni locali, că în primele 30 de zile de guvernare vor elimina pensiile speciale și inechitățile din sistemul de pensii? Nu au trecut 30 de zile, ci 20 de luni. Și nu numai că nu s-au ținut de promisiuni, ba mai mult, au negociat cu Uniunea Europeană creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani”, a spus deputatul Marius Ostaficiuc, președintele organizației municipale PSD Iași.

Atac la liderii organizației PNL Iași

Deputatul ieșean a arătat că nici măcar liberalii ieșeni nu s-au ținut de promisiunile făcute în campania electorală.

„În același timp au blocat majorarea pensiilor aprobate prin lege, confiscând 9,5 miliarde de euro pe care le-ar fi încasat pensionarii până în 2024. Să ne amintim și de proiectele promise de Mihai Chirica, Costel Alexe și Alex Muraru, care răsturnau sute de milioane de euro peste ieșeni din bani europeni sau fonduri guvernamentale. Vorbim despre șosea de centură, autostradă, sală de sport, stadion, spital regional. Toate acestea urmau să se întâmple dacă liberalii vor prelua guvernarea. Iată că acest lucru a devenit realitate, liberalii sunt la putere, dar Iașul nu beneficiază de nimic din toate aceste proiecte care au rămas la stadiul de promisiuni de campanie”, a mai explicat deputatul Marius Ostaficiuc.

Vasile Cîtea: „Guvernul bagă România în criză economică”

Deputatul Vasile Cîtea a menționat că moțiunea cuprinde și faptul că Guvernul Cîțu a mințit în ceea ce privește creșterile economice.

„Guvernarea Cîțu-Barna bagă România în criză economică. Măsurile economice ineficiente se regăsesc în prețul alimentelor de pe rafturile magazinelor. Efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte. Discutăm despre creșterea prețurilor la alimente de bază, medicamente și utilități, creștere de peste 10 la sută. Asta în timp ce salariile și pensiile au înghețat. Aceasta înseamnă 10 la sută scădere a puterii de cumpărare pentru 90 la sută dintre salariați și pensionari! În campania electorală au fluturat un program de finanțare al IMM-urilor care conținea 57 de puncte. Și alocări de 1 miliard de euro. După alegeri, au anulat 55 din acele puncte, iar miliardul de euro s-a transformat într-o minciună sfruntată”, a menționat Vasile Cîtea, deputat PSD.

Liber la angajări dubioase în instituțiile publice

Deputații PSD Iași au arătat că Guvernul a dat liber și la angajări dubiose în instituțiile publice din țară.

„Mai mult, acest Guvern s-a remarcat încă de la început prin împărțirea de sinecuri pentru apropiații de partid, fie primari din arcul puterii, fie membri simpli. În posturi-cheie din economie au fost numiți oamenii cu școala vieții. Au fost numiți analfabeți la Apele Române, cioclii la spitale, cosmeticiene la Romatsa, șomeri, a căror singură idee erau afacerile dubioase și achizițiile publice la suprapreț. Aceste lucruri arată clar că Guvernul este total depășit de situație. Este ca atunci când un boxer este în corzi și arbitrul îl numără. El nu mai are decât o soluție. Să recunoască înfrângerea. Lucrurile fanatastice promise de Cîțu se văd acum”, a mai precizat deputatul Vasile Cîtea.

Adauga un comentariu