Local

Deputatul PMP Petru Movilă: „Infrastructura, principalul proiect de dezvoltare pentru judeţul Iaşi!”

Publicat: 10 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul PMP Petru Movilă Infrastructura principalul proiect de dezvoltare pentru judeţul Iaşi
Deputatul PMP Petru Movilă

Modernizarea tuturor drumurilor judeţene, crearea unei căi de acces la aeroport care să permită dezvoltarea zonei cargo şi un nou traseu pentru şoseaua de centură sunt proiectele de maxim interes pe care deputatul Petru Movilă le va dezvolta cu prioritate în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

„Sunt câteva proiecte de infrastructură majore care pot schimba faţa judeţului. Din păcate, în ultimii patru ani, sub Maricel Popa, judeţul Iaşi a rămas încremenit, fără niciun proiect de amploare. Lozinca cu un miliard de euro este o poveste întrucât, în realitate, preşedintele actual îşi atribuie proiecte la care nu a avut nicio contribuţie. În calitate de preşedinte de Consiliu Judeţean Iaşi voi face din modernizarea infrastructurii principala mea prioritate.

Dacă în primele şase luni de zile nu se va deschide o linie de finanţare europeană voi analiza oportunitatea contractării unui credit pentru modernizarea tuturor drumurilor judeţene. De asemenea, consider că şoseaua de centură trebuie să degreveze în totalitate zona Bucium. Noul traseu al şoselei de centură trebuie să fie de la Horpaz, să treacă pe lângă Ciurea şi să intre în DN Iaşi – Vaslui, pe la intersecţia de la Dobrovăţ. Actuala variantă propusă de Consiliul Judeţean este praf în ochii alegătorilor, o rută care nu ajută cu nimic ieşenii”, explică deputatul Petru Movilă, candidatul PMP la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean Iaşi.

Un alt proiect important este Aeroportul Iași

Un alt proiect major este Aeroportul Iaşi, care reprezintă cel mai important proiect al judeţului şi care sub actuala conducere a înregistrat pierderi constante.

„Menţinerea certificării, a unei finanţări corespunzătoare a activităţilor pentru menţinerea nivelului de siguranţă, recuperarea destinaţiilor şi a frecvenţelor pierdute în defavoarea aeroporturilor de la Bacău şi Suceava sunt priorităţi. Aeroportul Iaşi trebuie să fie gestionat după principii economice care să-l facă din nou profitabil iar zona cargo trebuie să fie implementată după soluţii corespunzătoare cu soluţiile din piaţă”, detaliază candidatul PMP soluţiile sale pentru Aeroportul Iaşi.

În ceea ce priveşte o altă investiţie apărută în această perioadă de campanie, trenul metropolitan, deputatul Petru Movilă explică faptul că, din punctul său de vedere, propunerea poate fi implementată dar că, spre deosebire de contracandidaţii săi, soluţia sa este viabilă, cu trasee, finanţări şi chiar estimări de timp concrete. „Pentru Ciurea, Socola, Holboca şi Leţcani, trenul metropolitan poate fi o soluţie, în parteneriat cu CFR Călători. Faţă de actualele trenuri, deja existente, se mai pot adăuga între 6 şi 13 trenuri care să asigure o circulaţie constantă, din oră în oră”, completează parlamentarul ieşean.

 

Text comandat de Partidul Miscarea Populara Iasi, produs de SC LIVE DIGITAL SRL , CUI AEP 21200020

Adauga un comentariu