National

Descinderi de amploare în toată țara. S-au găsit arme, cartușe și proiectile

Publicat: 08 aug. 2020
Descinderi de amploare în toată țara
mascati descinderi

Descinderi de amploare în toată țara. 20 de descinderi au loc sâmbătă, la persoane bănuite că au săvârșit mai multe infracțiuni, inclusiv tâlhărie și trafic de droguri. Polițiștii au descoperit arme, cartușe și proiectile.

„La nivel naţional sunt în desfăşurare 20 de descinderi, la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, inclusiv infracţiuni grave precum tâlhărie şi trafic de droguri. Ieri, pe întreg teritoriul ţării a avut loc o acţiune de amploare a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu structurile teritoriale, pentru identificarea persoanelor care deţin ilegal arme şi aparţin unor grupări infracţionale sau se află în stare conflictuală cu alte persoane. Ca urmare a acţiunii de ieri sunt cercetate 40 de persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a anunţat, sâmbătă, într-o declaraţie de presă, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, au fost indisponibilizate 33 de arme, 330 de cartuşe şi peste 8.500 de proiectile destinate armelor tip airsoft.

Descinderi de amploare în toată țara. Amenzi record

S-au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 130.000 de lei.

„În ceea ce priveşte menţinerea ordinii şi siguranţei publice la nivelul întregii ţări, ultimele 24 de ore, au acţionat aproximativ 9.000 de poliţişti şi 3.000 de jandarmi, fiind constituite peste 4.500 de patrule. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la peste 3.600 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost prinşi în flagrant delict 130 de autori de infracţiuni şi au fost depistate 8 persoane urmărite naţional sau internaţional. Poliţia Română a organizat 400 de acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor ilegale, în urma cărora au fost aplicate aproape 8.000 de sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 140.000 de lei”, a mai anunţat Dajbog.

Aceasta a precizat că, vineri, în municipiul Bucureşti, în cadrul dispozitivelor rutiere special constituite au fost verificate 320 de autovehicule, fiind aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale.

”Tot în urma acestei operaţiuni din Capitală, au fost indisponibilizate 30 de autoturisme şi constatate 5 infracţiuni, printre care infracţiunea de conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive. Activităţile de ieri şi de astăzi se desfăşoară în contextul măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea criminalităţii de orice fel. Vă asigurăm că, în cazul producerii unor evenimente grave sau cu potenţial de a degenera, efectivele Poliţiei şi Jandarmeriei vor interveni rapid împotriva celor ce ameninţă ordinea şi liniştea publică, indiferent de calitatea acestor persoane”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de evazionişti în care erau implicaţi dezvoltatori imobiliari din Iași

Zi neagră pentru o parte dintre dezvoltatorii imobiliari din Iași. Ieri-dimineață, procurorii DIICOT au descins în 40 de locații, toate pe raza municipiului Iași. Povestea a început în urmă cu mai mulți ani.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 40 de percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în savârșirea infracțiunilor de folosire cu rea-credință a creditului societății, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani”, au arătat procurorii DIICOT.

Adauga un comentariu