Destinatii turistice

Descopera cele mai curate orase din lume – FOTO

Publicat: 27 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Curatenia unui oras arata de multe ori gradul de civilizatie a locuitorilor sai, iar o infrastructura care tine cont de un mediu sanatos poate atrage zeci de mii de turisti anual. Daca sunteti in cautarea unei noi destinatii de vacanta, iata mai jos care sunt cele mai curate orase din lume, conform specialistilor din turism.
Calgary este considerat in cele mai multe clasamente drept cel mai curat oras din lume. Este situat la o altitudine de 1.000 de metri, in apropierea Muntilor Stancosi, fiind traversat si de doua rauri, iar producerea energiei prin metode ecologice este o preocupare importanta a canadienilor.
 
Orasul german Freiburg din Germania este inconjurat de dealuri inverzite si se afla in topul destinatiilor „eco-friendly” pentru turistii din intreaga lume. Cei care ajung in oras au posibilitatea sa guste cele mai bune vinuri, asta deoarece Freiburg este marginit de trei zone viticole.
Un alt oras deosebit de curat este si capitala Norvegiei, Oslo. Autoritatile au in prim plan ecologizarea orasului si salubrizarea lui.
 
O alta destinatie apreciata pentru curatenia sa este Helsinki. Gasiti aici numeroase peisaje pitoresti si o arhitectura armonioasa intr-un important centru cultural european.
 
Wellington din Noua Zeelanda, desi nu este vizitat prea des de turisti, ofera locuitorilor sai numeroase spatii verzi, precum si un sistem de salubrizare aproape perfect.
Copenhaga este considerat cel mai curat oras din nordul Europei. Autoritatile sunt recunoscute pentru grija lor fata de mediu, arhitectura si ecosistem, potrivit stiri.tvr.ro.
 
Japonezii se pot mandri cu unul dintre cele mai curate orase din lume. Orasul Kobe, marginit pe o parte de coasta, iar pe cealalta de munti, are 1,5 milioane de locuitori iar fiecare dintre ei contribuie la curatenia orasului lor, prin respectarea colectarii selective a deseurilor si a normelor de poluare.
Supranumit „Orasul Apelor”, Minneapolis este strabatut de raul Mississipi si are o populatie de peste trei milioane de locuitori, o economie infloritoare, dar si impozite deloc mici. Toate acestea au ajutat orasul sa puna la punct unul dintre cele mai bune sisteme de salubrizare din lume. Turistii sunt atrasi aici de arte, teatru si literatura.
 
Honolulu este un paradis tropical vizitat de zeci de mii de turisti in fiecare an pentru peisajele sale superbe si pentru evenimentele culturale.
Situat intre Golful St. Vincent si un munte inalt, Adelaide este un adevarat centru cultural si economic al Australiei. Orasul ofera de asemenea, unele dintre cele mai bune conditii de trai pentru locuitorii sai, in ceea ce priveste salubrizarea orasului si nivelul de poluare.
Adauga un comentariu