Coronavirus

Descoperire de ultimă oră despre coronavirus. Au găsit soluţia care pune capăt pandemiei Covid-19 pe întreaga planetă

Publicat: 01 sept. 2020
Peste 3.200 de cazuri Covid-19 la Iași

Descoperire de ultimă oră despre coronavirus. Descoperire de ultimă oră a savanţilor de la Harvard! Un epidemiolog de la Harvard spune că a găsit soluţia pentru ca pandemia de coronavirus să fie înfrântă. Este vorba de un vaccin care ar costa doar un dolar.

Descoperire de ultimă oră despre coronavirus. Au găsit soluţia care pune capăt pandemiei Covid-19 pe întreaga planetă

Experţii de la Harvard vin cu o teorie de ultimă oră. Aceştia susţin că au găsit cheia pentru a opri criza sanitară generată de noul coronavirus. Estye vorba despre testele pentru coronavirus ieftine, uşor de utilizat de oameni acasă şi care pot fi produse la scară largă. Avantajul acestor teste este că oferă rezultatele în doar câteva minute, spre deosebire de testele PCR care necesită de multe ori chiar şi câteva zile pentru a fi procesate.

Dr. Michael Mina, epidemiolog de la Universitatea Harvard, a adus recent în atenţia un nou test de Covid-19, care costă doar 1 dolar şi este uşor de administrat acasă. Acest test ar putea fi „la fel de eficient ca un vaccin pentru a întrerupe transmisia coronavirusului”, a explicat aceasta într-un articol din Harvard Gazette.

Testele de un dolar care pune capăt pandemiei de coronavirus

Testele în cauză sunt din hârtie, similare cu testele de sarcină, şi oferă rezultate rapide şi sunt deja dezvoltate de mai multe companii. Chiar dacă aceste teste nu sunt la fel de precise ca cele PCR efectuate în laboratoare, medicul da asigurări că acest lucru nu reprezintă o problemă majoră.

Mina a explicat că FDA nu vrea să aprobe aceste teste deoarece nu sunt la fel de precise ca cele bazate pe exudat exudat nazo-faringian, însă acest lucru este importat doar dacă vorbim de o unealtă de diagnostic. Aceste teste sunt însă suficient de precise pentru a putea fi folosite la scară largă pentru screening – teste de prevenţie. În cazul unui rezultat pozitiv, pacienţii pot merge la medic pentru cercetări mai amănunţite. „Metoda de testare va opri în mare parte transmisia şi va face că focarele să dispară în câteva săptămâni”, a transmis Michael Mina.

Profesorul este îngrijorat că aprobarea acestor teste ar putea depinde de precizia lor, care ar trebui să se apropie de cea a testelor PCR, ceea ce le-ar face mult mai scumpe şi automat inaccesibile publicului larg.

O altă problemă importantă este faptul că majoritatea companiilor care produc astfel de teste sunt de mici dimensiuni şi nu ar putea furniza suficient de multe teste.

Vaccinul anti-COVID-19 al SUA, disponibil înainte de finalizarea testelor

Vaccinul anti-COVID-19 al SUA, disponibil înainte de finalizarea testelor. Şeful Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente a susţinut posibilitatea ca un viitor vaccin împotriva coronavirusului să primească aprobare de urgenţă înainte de încheierea studiilor menite să asigure siguranţă şi eficacitatea acestuia.

O cerere pentru o astfel de aprobare ar trebui să vină de la dezvoltatorul de vaccinuri, a declarat Stephen Hahn pentru Financial Times.

„Dacă fac asta înainte de sfârşitul fazei a treia, care implică testări la scară largă la om, am putea considera că este adecvat.”

Dar Hahn a insistat că nu acţionează sub presiunea preşedintelui Donald Trump, care a depus eforturi pentru accelerearea apariţiei unui vaccin, spunând că acesta ar putea fi gata înainte de alegerile din SUA, din 3 noiembrie.

„Aceasta va fi o decizie de ştiinţă, medicină, date”, a spus Hahn. „Aceasta nu va fi o decizie politică”.

Comentarii
Adauga un comentariu