Prima pagină » Cancan ultimă oră » Designerul care a îmbrăcat-o pe Carmen Iohannis a răbufnit, după ce Botezatu i-a criticat rochiile. Cătălin răspunde: „Există niște reguli scrise, EFECTIV scrise”

Designerul care a îmbrăcat-o pe Carmen Iohannis a răbufnit, după ce Botezatu i-a criticat rochiile. Cătălin răspunde: „Există niște reguli scrise, EFECTIV scrise”

27 sept. 2022, 19:40, 2 ,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Scandalul provocat de rochiile pe care le-a purtat Carmen Iohannis la funeraliile Reginei, nu se oprește. Andreea Tincu este cea care a realizat rochiile și colaborează de ani buni cu Prima Doamnă a României pe care o îmbracă pentru evenimentele sale oficiale.

Discuțiile au început în momentul în care Cătălin Botezatu a criticat cele două rochii, motiv pentru care Andreea Tincu a reacționat.

Rochiile purtate de Carmen Iohannis nu au fost deloc pe placul lui Cătălin Botezatu

Rochiile purtate de Carmen Iohannis nu au fost deloc pe placul lui Cătălin Botezatu. Designerul a criticat atât ținuta purtată de Prima Doamnă la dineul găzduit de Regele Charles al III-lea, cât și rochia purtată la ceremonia de înmormântare.

După ce Botezatu și-a spus părerea, Andreea Tincu i-a transmis un mesaj tranșant acestuia.

Ce a declarat Andreea Tincu despre ținutele create pentru Carmen Iohannis

În urma acestor critici, Andreea Tincu a reacționat și i-a transmis un mesaj lui Cătălin Botezatu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, designerul român și-a luat apărarea și și-a transmis punctul de vedere referitor la comentariile colegului său de breaslă.

„Dragă Cătălin, Ne cunoaștem de foarte mulți ani. Bineînțeles că o ținută poate să îți/îmi placă, indiferent cine este designerul ei. Cum bine ai zis, e din punctul tău de vedere, care poate fi corect sau nu, bine documentat sau nu. Decolteul Primei Doamne este absolut decent, chiar persoane din Familia Regală fiind de-a dreptul curajoase în această privința, după cum vedem în pozele atașate. Istoria evoluează, oamenii se schimbă, ne adresăm viitorului, nu rămânem etern tributari unui trecut.

Suntem femei ale secolului XXI, avem dreptul să ne alegem ceea ce ne place și nu este corect să fim judecate după centimetri de material. Pălăria, accesoriu obligatoriu într-o ținută de acest gen, poate fi în stilul clasic, modern sau reinterpretată ușor avangardist. Vezi Jill Biden pentru exemplul cel mai grăitor. Voaleta are mai multe dimensiuni, nu ar fi arătat foarte bine ca toate doamnele să fie „învăluite” ca într-o colecție Margiela. Dress-ul transparent, eventual cu dungă fină, nu era tocmai varianta fericită, chiar dacă este deliciul prezentărilor de modă. E totuși o înmormântare. 100% dintre clientele mele poartă dress mat, nu aș putea să îți zic de ce nu vor dress transparent, cu luciu. Dacă hainele nu apar în poze exact ca în studio, bănuiesc că știi și tu foarte bine. De cele mai multe ori, le așezăm la poze și punem cele mai bune lumini, ceea ce este cu siguranță avantajul studioului. Nu cred că mâneca de la sacoul lui Kate Middleton stă în realitate cu multe cute și a fost dat produsul la gata, fără probe. Știi și tu că pentru un designer, calitatea este foarte importantă. În încheiere, am văzut că totuși ai apreciat lungimea rochiei. Mai mult, bănuiesc ai fost mândru de faptul că Prima Doamna Carmen Iohannis a purtat un produs creat de un designer român, la un eveniment de o importanță mondială”, este mesajul transmis de Andreea Tincu pe Facebook.

Cătălin Botezatu, noi declarații privind ținutele create de Andreea Tincu

După acest mesaj, Cătălin Botezatu i-a răspuns Andreei Tincu și i-a transmis că își menține părerea, deoarece există niște reguli scrise în ceea ce privește o ținută. Acesta a spus că nu a încercat să lezeze creativitatea unui designer.

„Dragă, Andreea Tincu,

Respectul e reciproc. Am făcut comentariul legat de o ținută fără să doresc să lezez, în vreun fel, creativitatea designerului, cu atât mai mult personajul (n.red.: Carmen Iohannis).

Din punctul de vedere al unei etichete, există niște reguli scrise, EFECTIV scrise, în privința unei ținute. Îmi susțin punctul de vedere, indiferent de trenduri și evoluția fashionului. Astfel de ținute nu permit mâini goale sau decolteuri la funeralii, anumite lungimi ale rochiilor.

Sunt interzise cu desăvârșire foarte multe accesorii cum a fost cazul, de pildă, chiar al unor figuri regale. În cazul unor funeralii, mai ales că sunt primele doamne sau capetele încoronate, VIP-urile feminine trebuie să fie cât mai sobre. Cu alte cuvinte, negru… fără goliciuni. S-a respectat lungimea rochiilor. Cu toate că doamna Iohannis a apărut mereu cu rochii ușor sub genunchi, lucru pe care l-am mai spus. Aici s-a respectat eticheta. Totuși, era de preferat ca mâneca să nu fie trei sferturi. Să fi fost acoperită de un pardesiu, să nu se vadă goliciunile mâinilor.

Eu recomandam o altfel de voaletă pentru o primă doamnă, care arată chiar foarte bine. Se putea găsi un pălărier. Putea să poarte o pălărie mai elaborată, neagră, dar tot sobră.

Părul în bucle nu a fost o alegere tocmai ok, dar aici nu e vina Andreei Tincu, căci nu ea i-a făcut coafura. Ținuta părea ușor necălcată, iar la pensă, dacă te uiți, zici că o trag pensele. Trage la cusături și la pense. Asta arată că ținuta a fost făcută în pripă. Asta nu e o scuză pentru nimeni. Eu aș fi făcut probe de dimineața până seara”, a transmis Cătălin Botezatu.

Comentarii
  • Acest ,,mare creator de moda,, școlit de mama Zâna,fie țărâna ușoară,care confecționa ținute pt tovarășele soții de lideri comuniști,nelipsitele sacouri,asortate la cocuri,femei zdravene,cu origini muncitorești,se crede acest designer national,un fel de Jean-Paul Gaultier,Yves Saint Laurent,Jibert de Givenchy,sau toți la un loc.

  • Doamna Iohannis,are un corp f frumos,poate îmbrăca orice model de rochie,dreapta,strânsă pe corp,larga,scurta,are forme ,este feminina,joviala,zâmbetul plăcut,este prima soție de președinte român,care ne face onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *