Detalii explozive din dosarul de corupție de la Rediu! Primarul Ciprian Grosu a blocat intenționat autorizația pentru o simplă casă. Documentul a dispărut din instituție – FOTO

03 mai 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Primarul Ciprian Grosu din comuna Rediu a refuzat să elibereze o autorizație de construire pentru o banală casă, deși toate compartimentele implicate au semnat. Mai mult, anchetatorii care au deschis dosarul de corupție din primărie au cerut o copie după autorizația menționată, dar documentul nu mai există. BZI a intrat în posesia autorizației care încă exista în instituție în luna ianuarie 2023

Noi detalii ies la iveală din dosarul de corupție de la Primăria Rediu. Totul a început de la o autorizație de casă ce a fost solicitată de beneficiarul Mihai Chelaru. Încă de anul trecut, Chelaru a fost dus cu vorba de fiecare dată când întreba despre stadiul autorizării. În cursul zilei de 07.02.2023, în urma unui denunț, anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au efectuat percheziții la sediul Primăriei Rediu, existând suspiciunea că funcționara Petronela Susan, în vârstă de 62 de ani, ar fi luat mită pentru emiterea unei autorizații de construire pentru casa menționată.

DGA a organizat un flagrant cu ajutorul denunțătorului. Ulterior, Petronela Susan a fost pusă să arate ce are în geantă. Anchetatorii au găsit suma de 2.500 de lei în portofel. Funcționara a explicat că banii erau ascunși din cauza soțului. Percheziția a continuat și s-a mai găsit în geantă și suma de 1.000 de euro. Petronela Susan a venit cu aceeași explicație. Ce nu știa atunci era că bancnotele în lei au fost marcate. În consecință, funcționara a fost reținută pentru 24 de ore, după care a fost arestată preventiv. Și acum se află în arest după ce a încercat să conteste decizia magistraților.

Primarul Ciprian Grosu nu a vrut să semneze autorizația

legenda-1

BZI a intrat în posesia unei copii după autorizația de construire care nu mai există în sediul primăriei Rediu

Pe data de 12.01.2023, cu aproape o lună înainte de flagrant, Mihai Chelaru a găsit, la Primăria Rediu, dovada că primarul Ciprian Grosu a comis un abuz. Autorizația de construire era semnată de Petronela Susan, de la Compartimentul Urbanism, de Ionuț-Florinel Ivan, secretarul general, dar și de Antoaneta Dianu, de la Departamentul Juridic. Lipsea doar semnătura primarului Ciprian Grosu.

Însă acesta a refuzat să semneze, deși nu exista nicio problemă de legalitate. Anchetatorii chiar au cerut autorizația respectivă, dar reprezentanții Primăriei Rediu au anunțat că documentul nu mai există. În posesia BZI a intrat o copie după documentul care încă mai era în circuitul de avizare în luna ianuarie 2023.

Abuz în serviciu pentru o simplă casă cu mansardă

Beneficiarul avea nevoie de autorizația de construire pentru o casă cu regimul de înălțime P+M (8,45 metri la coamă), pe o suprafață de teren de 580 de metri pătrați, identificată în satul Breazu. S-au propus următorii indicatori urbanistici: procent de ocupare a terenului – 22,74 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 0,38.

Chiar dacă era un proiect minor, primarul refuzat cu îndârjire să elibereze autorizația de construire. În edițiile trecute a fost prezentat și cazul dezvoltatorului Andrei Mărgineanu, patronul societății Zorilor Residence SRL, care a acuzat abuzurile primarului. Afaceristul ar fi fost condiționat de plata unor sponsorizări. Contactat telefonic, primarul a precizat că nu se ocupă de inventarul documentelor din instituție.

„Era o problemă  la proiect, de asta nu am semnat. În urma discuțiilor, am considerat că nu se respectă acolo. E posibil și ca cei de la Urbanism să greșească. Probabil va intra în legalitate. Nu mi-a cerut nimeni să dau vreo copie după autorizație. Nu gestionez eu actele de la Urbanism”, a precizat primarul Ciprian Grosu.

Rămâne de văzut dacă vor apărea și alte detalii ce au legătură cu dosarul de corupție de la Primăria Rediu.

Comentarii
 • Pentru oamenii simpli nu sunt bune proiectele. La dezvoltatori merg unse. Doar cei pricepuți la proiecte pot face casa în extravilan.

 • Nu s-au înțeles la șpagă, Susan a luat banii și Grosu a considerat că e prea puțin.

 • Tara lu” Papura voda!!!

  Puscarie sa faca acesti minibaroni care isi bat joc de timpul si banii unor oameni simpli care nu vor altceva decat sa isi faca un acoperis decent

 • Urmareec cu atentie cazul de la UAT Rediu. Inspector Susan e pe arest din 9 februarie, deci are deja 90 zile. Din moment ce i s-a masura arestului inseamna ca sunt date suimentare si ca lasarea ei in libertate ar ingreuna ancheta!!!

 • Acest prostanac de primar ar fi trebuit sa fie castrat sa ii piara rasa de porc.

 • Nu cred eu ca radenii sunt deranjati de construirea unei case individuale. Insa, da, toata lumea este deranjata de construirea blocurilor fara numar, fara numar, fara strazi incăpatoare, fara parcari, fara transformatoare de curent èlèctric, fara apa si canalizare. Astea chiar sunt dezastru la Rediu. Daca primarul blocheaza haosul din constructia de blocuri trebuie felicitat si reales.

 • La casa p+m ai H 8,45? Dar e biserica?si la bloc dai 7,45? Mai care îl tine pe boul asta in brațe și nu-l trimite unde ii e locul? Nu-l vede nimeni cât e de cretin și pandeste numai șpăgi?unde trăim?Allllllloooooooo PROCURATURA!!!!!!!!!! dormiți??????

 • In articolul de ieri, avea aceeași practica,ținea autorizația pe masa nesemnata de el,oare nu-l mai vede nimeni pe dobitocul asta? Tot compartimentul urbanism și juridic și secretar a semnat și el o ținea ca poate poate iese ceva pe taraba,aveți dovezi clare,ce dracu așteaptă AUTORITĂȚILE !!!!!!!!’

 • De unde are bani pensionarul Chelaru pentru casa si spaga? Nu cumva de la fecior ? De la spagarul si ordinarul de fecior ? Care spala spaga adunata pe constructia ridicata pe numele taticului ?

 • Steagul României

  Ok, primarul declara ca s-a gresit cand s-a semnat. Si atunci de ce a mai cerut spaga? Sau a vrut si cu poola-n cwr si cu sufletu-n Rai!!!

 • Fura PSD da si face...

  Sa speram ca vedem totusi si autoritatile putin in actiune.
  Nu se mai poate asa nenorocitii astia care au partide in spate is tolerati sa faca ce ii taie capul.
  Parca in ritmul asta incep sa regret era si circul din perioada Kövesi, macar atunci se mai lega cineva de aceste nulitati care fura banii imprumutati si care vor trebui achitati cu sacrificii de nepotii nostri.

 • &Anonim Din ce s-a scris se pare ca banii au fost din visteria DGA…. Cat despre casa, din proiect se pare ca e o cabana de 100.000 ron, deci nu vad nimic wow. Plus ca e la tara, Rediu e sat. Daca era prin Copou sau pe Aleea Sadoveanu, mai ziceam….

 • Din Primarie

  Din ce vad, primarului au inceput sa-i iasa frumzele de la morcov. E tare ingandurat…

 • Romanica, tara tuturor posibilitatilor

  Ei au trecut doar 4 luni, din ianuarie pana acuma, ce tot atata graba :))) , acuma daca s-a pierdut probabil mai dureaza inca 4, sa ajunga în posesia omului. Eficienta maxima, aceste autoritati chiar lucreaza in slujba cetateanului. :))))

 • Primarul trebuia arestat nu aceasta spagara mica, este clar ca el tine treba in loc, daca de atata timp nu s-a rezolvat o solicitare banala unde legea ii traseaza lui sarcini care trebuiesc duse la bun sfarsit in anumite termene.

 • zona metropolitana e de mult zona mortuara iasi

 • zona metropolitana e de mult zona mortuara iasi

 • Astazi la ora 10:30 la domnul primar Grosu se aflau in audienta tiganii Dura cu porsche alb WJX. Dupa ce au iesit din primarie, a plecat urgent si primarul. A incasat o spaga de la Dura, era foarte fericit!!!!

 • Primaria Rediu face angajari…. Relatii cu publicul, arhivare etc. fug saracii angajati ca draq se tamiie cand aud de Rediu, de Grosu

 • DNA
  INTERVENITI.CA.E.BOALA.VECHE.LA.PRIMARIA.REDIU.EU.AM.DIN.2009.DE.PUNERE.IN.POSESIE.TEREN.IN.SPATE.LA.SDI.APROBARI.DE.CONSILIUL.LOCAL.SI.PREFECTURA.TEREN.DE.LA.BUNICI.SI.STRA.BUNICI.INSA.MAFIA.LOCALA.NU.VREA.SA.NE.PUNA.IN.POSESIE

 • Sa speram ca odata ce a plecat Susan pe Copou, se vor seaiza si celelalte institutii si-l vor ridica si pe Grosu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *