Titlurile zilei

Filmul șpăgii de la Primăria Rediu! Funcționara Petronela Susan a fost prinsă cu plicul în geantă, dar polițiștii au avut parte și de o surpriză. Iată momentul în care a descins DGA – FOTO/VIDEO

Publicat: 09 feb. 2023
_____ Vizualizări 19 Comentarii
Filmul șpăgii de la Primăria Rediu Funcționara Petronela Susan a fost prinsă cu plicul în geantă dar polițiștii au avut parte și de o surpriză. Iată momentul în care a descins DGA  FOTOVIDEO
Au fost descoperite detalii care au stat la baza reținerea unei funcționare din Primăria Rediu. Petronela Susan a primit o mită de 2.500 de lei, dar polițiștii au găsit și alte sume

Petronela Susan, fostă angajată a Primăriei Iași, transferată la Primăria Rediu, tot la Urbanism, a fost prinsă în flagrant după ce a luat mită. Polițiștii de la DGA au așteptat-o la finalul programului și au controlat-o în geantă. Au fost găsite și alte sume în afară de banii marcați. Reporterii BZI au aflat că totul a început de la o banală autorizație de construire, pentru o locuință individuală, cu un singur dormitor

Noi detalii ies la suprafață în cazul dosarului de corupție de la Primăria Rediu, județul Iași. În cursul zilei de 07.02.2023, în urma unui denunț, anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au efectuat percheziții la sediul instituției, existând suspiciunea că funcționara Petronela Susan, în vârstă de 62 de ani, ar fi luat mită pentru emiterea unei autorizații de construire. DGA a organizat un flagrant cu ajutorul denunțătorului.

Acesta a fost echipat cu tehnică de ascultare. În dosarul de autorizare a pus și un plic cu 2.500 de lei. Petronela Susan a înțeles ce era în plic, după care l-a pus în geantă. Inițial, DGA ar fi intrat imediat peste funcționară în birou, dar a apelat la altă tactică.

Filmul șpăgii de la Primăria Rediu. Cei de la DGA au așteptat-o să plece acasă

Petronela Susan a primit plicul în jurul orei 09:00. Anchetatori au așteptat-o în fața primăriei până în jurul orei 15:00, când se pregătea să plece spre domiciliu. În acel moment, polițiștii s-au prezentat și i-au cerut angajatei să prezinte ce are în geantă. Aceștia au găsit suma de 2.500 de lei în portofel. Întrebată de proveniența banilor, Petronela Susan ar fi explicat că sunt bani ascunși din cauza soțului care ar fi avut probleme cu alcoolul.

După o verificare amănunțită, anchetatorii au mai găsit 1.000 de euro. Petronela Susan a menținut aceeași explicație, că sunt banii familiei. Când i s-a spus că bancnotele în lei erau marcate, Petronela Susan a realizat că a fost prinsă în flagrant. Au fost organizate mai multe percheziții în biroul primăriei, dar și în biroul sălii de festivități, unde sunt organizate ședințele de Consiliu Local.

În jurul orei 15:00, DGA a ridicat mai multe documente și le-a transport cu mașina la Iași. Spre seară, Petronela Susan a fost reținută pentru 24 de ore, iar ieri a fost dusă la Tribunalul Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Instanța nu a admis cererea procurorilor, iar angajata primăriei va sta în arest la domiciliu în următoarele 30 de zile.

De menționat că Petronela Susan a lucrat tot la Urbanism în Primăria Iași, dar s-a transferat la Rediu după ce anul trecut a fost inculpată într-un dosar de corupție instrumentat de DIICOT.

Autorizarea unei simple locuințe a provocat scandalul din comună

Reporterii BZI au obținut, în exclusivitate, detaliile din spatele arestării funcționarei. Totul a început în luna mai 2022, când denunțătorul a solicitat o autorizație de construire a unei locuințe individuale pe o suprafață de teren de 910 metri pătrați, identificată în satul Breazu, comuna Rediu, în apropiere de pădurea Mârzești. Bărbatul a făcut proiectul casei, după care s-a prezentat la primărie.

I-a oferit Petronelei Susan și 500 de euro, cu titlul de atenție, însă funcționara de la Urbanism tot amâna eliberarea autorizației de construire. De fiecare dată când cerea explicații, beneficiarului i se transmitea că primarul Ciprian Grosu nu voia să semneze autorizația. De reamintit că era vorba de o simplă locuință individuală, cu un singur dormitor, living, o baie și o bucătărie, nicidecum de un proiect imobiliar cu locuințe colective. Revenind, beneficiarul a cerut explicații, iar, în luna decembrie 2022, Petronela Susan i-ar fi făcut semn că ar trebui să vină cu alți bani.

Văzând că este blocat sistematic, denunțătorul a apelat la serviciile DGA în cursul săptămânii trecute, când a depus și plângerea. Recent, DNA a descins la Primăria Iași, iar mai mulți funcționari, împreună cu primarul Mihai Chirica, au fost plasați sub control judiciar, dar măsura a fost contestată. Judecătorii de la Curtea de Apel au admis contestațiile.

Ce a spus Petronela Susan după aproape 3 ore de judecată

La ieșirea din sală de judecată, Petronela Susan a transmis reporterilor BZI că este nevinovată, după ce a stat în sala de judecată aproximativ 3 ore.

„Sunt liberă, fericită, nu am nicio treabă. Sunt în arest la domiciliu până se clarifică. Nu sunt acuzată de nimic”, a precizat Petronela Susan.

Rămâne de văzut dacă soluția judecătorilor va fi contestată de avocatul angajatei de la Primăria Rediu. Ciprian Grosu, primarul comunei, a anunțat că Petronela Susan va fi suspendată din funcție, conform legii.

Comentarii
  • Aoleu, cati bani din spagi a adunat femeia asta, nu faceti voi in ani de munca. Intrebati pe aia care fac blocuri cata spaga au dat. Iar asta nu e singura, toti de la urbanism cer spaga.

  • Aoleu, cati bani din spagi a adunat femeia asta, nu faceti voi in ani de munca. Intrebati pe aia care fac blocuri cata spaga au dat. Iar asta nu e singura, toti de la urbanism cer spaga.

  • Si de ce nu e închisă sscroafa??? De ce e in libertate? Că nu îi mai satură drakku de șpăgi, mizerii și golănii! Toți au in cap numai combinații și magarii, iar din păcate de la justiție nu ne putem aștepta ca își face treaba. Dacă lumea ar vedea ca la astfel de fapte esti imediat băgat în arest si iti iei și vre-o 5 ani de la un cap la altul, nu ar mai îndrăzni să bage mâna!

  • Baietii de la Rediu semneaza autorizatia…si cand mergi iti spune ca nu vrea Primarul sa semneze ca trebuie dat si lui “dreptul”. Si uite asa maninca toata lumea…ce Grosu nu tre sa aibe dupa ce se kîka?

  • Ba scapa basma curată 100%. Denunțătorul este instigatorul la luare de mita. El va fi condamnat la ani grei de pușcărie. Dacă a luat bani din șpăgi cu siguranta va avea acces la un avocat bun care o va scoate nevinovata.

  • Se aude ca il are ca aparator pe celebrul Marius Striblea…de aici rezulta ca femeia era om de 1.000-2.000€ pe saptamina. Cu un asa avocat trebuie sa scoti 1.000€ pe termen. Bravo ei ca a luat si va lua spaga si acum cît sta pe “arest” la domiciliu!!!

  • @Mircea JO….cum spui pentru citiva bani? Daca au gasit asupra colegei noastre 2.500 lei, 1.000€ insemnati si inca 800 lei 🤔🤔🤔 si gandeste-te ca a facut banii in intervalul 9-15! Ea e o doamna, numai la 15 pleaca spre casa, Grosu stie!!!

  • Da bine ca au luat-o ca toata ziua primea pachete de la fel de fel de curieri. Ba isi cumpara de pe fashion days, ba answere numai chef de treaba nu avea. Ea venea la servici pentru spaga!!!

  • Pentru cei care doresc o consultanta si obtinerea AC contactati-o pe colega noatra la domiciliu este in concedii citeva zile…nu stim exact adresa dar va oferin numar de telefon

  • Susan petronela si Stegariu Razvan. Fara ei nu faci nimic la Rediu. Vezi ca baba-i scumpa, nu ai citit? Avea vreo cîtiva banuti la ea. Cica e betiv concubinul cu care vietuieste si stringe banii din calea lui. Sta la ea un hadralau la vreo 45 ani.

  • Cine draq sta cu hoasca asta penala si strîmba? Ptiu de aici drace….o spurcaciune! Doar daca îl pupă pe ala in cwr in fiecare zi de sta cu ea ca altfel e spaima polii 😂😂😂

Adauga un comentariu