Cancan ultimă oră

Detalii neștiute despre expertul în nutriție integrativă Cristela Georgescu: Vârstă, biografie, rețete

Publicat: 28 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detalii neștiute despre expertul în nutriție integrativă Cristela Georgescu Vârstă biografie rețete
Cristela Georgescu promovează un stil de hrană simplu, în care viața și bunăstarea depind de ceea ce gătești

Expertul în sănătate naturală și nutriție integrativă Cristela Georgescu este de părere că nevoile oamenilor se schimbă nu doar de la o etapă la alta, ci chiar de la o zi la alta, de la o stare la alta. În ciziunea acesteia, organismul uman este o mașinărie complexă cu reguli foarte simple, iar sănătatea este asemenea unui joc de șah, orice faci având o consecință asupra corpului.

Potrivit Cristelei Georgescu, conduită preventivă înseamnă să trăiești conștient, să știi că ceea ce mănânci, bei, pui pe piele, inhalezi, spui, faci, gândești, te ucide sau îți dă viață.

Expertul în nutriție integrativă spune că promovează un stil de hrană simplu, în care viața și bunăstarea depind de ceea ce gătești.

Cristela Georgescu

Cristela Georgescu: Vârstă, biografie

Cristela Georgescu, în vârstă de 50 de ani, este expert wellness, speaker și trainer holistic specializat în sănătate naturală, nutriție integrativă, detoxifiere și regenerare celulară, iridologie clinică, terapii de echilibrare energetic. În plus, aceasta este autoarea mai multor programe educaționale dedicate familiilor, comunităților și firmelor.

Cristela Georgescu are studii universitare în economie și finanțe și o carieră de peste 20 ani în banking, management executive și public speaking.

Cât a activat în management executiv în mari corporații internationale, Cristela a urmat stagii intensive de formare și de certificare profesională ca trainer, leader de seminar, coach și mentor în domeniul leadership-ului, vânzări, marketing, comunicare, negocieri și organizare.

Cristela Georgescu

Cristela Georgescu are studii postuniversitare și certificări profesionale de la Institute for Integrative Nutrition și Departamentul de Stat pentru Educație din New York (Certified Integrative Nutrition Coach), Universitatea Cornell – Catedra de Nutriție Vegetariană și Centrul pentru Studii în Nutriție „Dr. T. Colin Campbell” (Certificate in Plant Based Nutrition), American Association for Drugless Practitioners (Certified Holistic Health Practitioner), Școala Internațională de Detoxificare Regenerativă coordonată de Dr. Robert Morse (Certified Regenerative Detoxification Specialist).

Cristela Georgescu este absolventă a programului de formare profesională și de experimentare personală directă în domeniul detoxificării regenerative cu ajutorul dietei și al fitoterapiei.

Cristela Georgescu este căsătorită cu Călin Georgescu, director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă, are doi copii, locuiește și profesează în Austria.

Cristela Georgescu cu soțul și fii

 

Cristela Georgescu, rețete pentru o viață sănătoasă

Cristela Georgescu este adepta unei alimentații sănătoase, preparate cât mai simplu. A studiat importanța digestiei și a nutriției echilibrate la şcoli prestigioase din Statele Unite.

Cristela Georgescu susține că alimentele solide trebuie mestecate până ajung lichid. Aceasta este de părere că saliva are un rol extrem de important, datorită unei enzime pe care o conține, ptialina. Alimentele impregnate cu salivă, prin masticație, datorită ptialinei transmit un mesaj sistemului nervos, care spune ficatului, pancreasului și stomacului că urmează să vină hrana.

Dacă alimentele ajung în stomac nemestecate suficient, acestea trebuie să secrete mai mult suc gastric.

Sucul gastric pe care este nevoit stomacul să îl producă deoarece nu s-a mestecat bine hrana poate crea probleme precum gastrită și alte inflamații ale tractului digestiv, ori colon iritabil. În asemene acazuri, digestia durează mai mult, alimentele fermentează, iar stomacul nu este singurul afectat, ci și intestinul subțire și cel gros.

Cristela Georgescu recomandă să mestecăm mai mult, fără să vorbim, să stăm pe telefon sau la calculator.

Cristela Georgescu

Adauga un comentariu