Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a criminalului din Oneşti. Gheorghe Moroşan va fi mutat într-un alt spital

Publicat: 03 mart. 2021
Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești
Joi dimineață, Gheorghe Moroșan a stat în fața judecătorilor prin videoconferință pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă, dar nu a dorit să facă nicio declarație

Medicii din cadrul Spitalului din Oneşti, judeţul Bacău, au transmis miercuri, 3 martie 2021, noi detalii despre starea de sănătate a lui Gheorghe Moroşan, cel care a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din municipiu.

Astfel, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, a fost detubat și poate vorbi în aceste momente. Potrivit declaraţiei medicilor, criminalul va fi mutat în altă unitate spitalicească.

„Pacientul a fost detubat, se află internat pe Reanimare. A fost testat şi este negativ. Noi suntem spital suport COVID. Pe zona non-COVID avem doar două locuri şi atunci se va da curs procedurii de transfer a pacientului într-o unitate medicală cu Terapie Intensivă non-COVID. Necesită supraveghere postoperatorie de lungă durată, pot apărea complicaţii. Pacientul va trebui să mai stea internat. Va necesita investigaţii suplimentare care momentan nu sunt disponibile în spitalul nostru. În acest moment, el ocupa un salon întreg non-COVID-19, unde avem disponibile doar două locuri”, a declarat directorul medical al Spitalului din Oneşti.

Gheorghe Moroşan a fost împuşcat cu bile de cauciuc

Directorul medical de la Spitalul din Oneşti a menţionat că nu au fost gloanţe, asasinul fiind împuşcat cu bile de cauciuc. Cadrele medicale au extras 9 bile de cauciuc, iar în aceste momente este stabil, având nevoie de investigaţii suplimentare.

„Au fost nouă traiecte. Nu au fost gloanţe, au fost bile de cauciuc care au fost extrase, dar vă daţi seama… Posibilitatea de a apărea infecţii, complicaţii este destul de mare. (…) A fost detubat, poate vorbi. Pacientul, momentan, este stabil. Are nevoie de investigații suplimentare”, a mai spus medicul.

Directorul medical al Spitalului Oneşti, Anca Băncescu, a menționat faptul că bărbatul, care a fost operat după ce a fost atins de gloanţele trase de poliţişti, este detubat, stabil şi este păzit de patru poliţişti, doi afară şi doi înăuntru.

”Mi-a zis că este cardiac, mi-a zis că este în tratament, dar atât. L-am întrebat, mi-a zis că nu a fost în evidenţă la niciun psihiatru, că nu a luat niciun tratament psihiatric. Când a fost adus a fost foarte agitat, a trebuit să îl contenţionăm, după care s-a liniştit. Am încercat să discutăm cu el, am adus şi psihologul unităţii şi, împreună cu noi şi cu colegii de la Poliţie… la un moment dat s-a liniştit. Nu pot să spun dacă a colaborat sau nu (cu psihologul – n.r.), dar s-a liniştit”, a declarat Anca Băncescu, directorul medical al unităţii sanitare din Oneşti.

Tragedie în Oneşti. Un bărbat a ucis doi oameni într-un apartament

Luni, 1 martie 2021, Gheorghe Moroşan, un bărbat de 68 de ani din Oneşti, judeţul Bacău, a sechestrat doi muncitori într-un apartament din municipiu şi, în cele din urmă, i-a înjunghiat cu un cuţit.

Locuința fusese a bărbatului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite. Cei doi muncitori erau electricieni ai combinatului şi fuseseră trimişi de conducerea acestuia pentru a efectua o serie de modificări în imobil.

La locul tragediei au intervenit zeci de agenți de poliție, jandarmi și un negociator. În urma intervenţiei trupelor speciale, Gheorghe Moroșan a fost împuşcat. Criminalul se află în aceste momente stabil, fiindu-i prelevate nouă bile de cauciuc. Între timp, soția criminalului de la Onești a fost arestată pentru 30 de zile pentru complicitate cu criminalul.

Comentarii
  • “Somnul raţiunii naşte monştri”  Abuzurile comise de autorități în numele legii au stat la baza acestor atrocități, statul român este autorul moral ,prin reprezentanții săi funcționari publici corupți și incompetenți

Adauga un comentariu