National

Deţinutul care evadase din spitalul unde era tratat a fost prins de poliţişti. Bărbatul de 52 ani, condamnat pentru crimă, se ascunsese într-un canal – FOTO

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deţinutul care evadase din spitalul unde era tratat a fost prins de poliţişti. Bărbatul de 52 ani condamnat pentru crimă se ascunsese într-un canal - FOTO
Un bărbat care a fost condamnat la închisoare cu executare pentru crimă la Penitenciatul Pelendava a fost transportat la o unitate medicală pentru tratament. Deţinutul, în vârstă de 52 de ani, a evadat, vineri dimineața, 12 martie 2021, însă, a fost prins la câteva ore după

Un bărbat care a fost condamnat la închisoare cu executare pentru crimă la Penitenciatul Pelendava a fost transportat la o unitate medicală pentru tratament. Deţinutul, în vârstă de 52 de ani, a evadat, vineri dimineața, 12 martie 2021, însă, a fost prins la câteva ore după.

Deținutul evadat a fost prins de polițiști. Condamnatul se ascunsese într-un canal, chiar în curtea spitalului de unde evadase. Bărbatul era tratat la Spitalul din Craiova sub pază.

Deţinut condamnat pentru crima a evadat. La scurt timp a fost prins de poliţişti

Vineri dimineaţă, 12 martie 2021, a reuşit să evadeze cu ajutorul unui cearşaf. Individul a reușit să fugă pe geam, deşi era supravegheat.

Deținutul are 52 de ani, este din comuna Malu Mare și are o condamnare de 10 ani pentru omor.

”Vineri, 12.03.2021, în jurul orei 06:45 , s-a constatat că deținutul SOREANU ION, în vârstă de 53 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Omor (art. 188 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit o unitate sanitară publică de pe raza localității Craiova, unde se afla internat din data de 07.03.2021.

Poliția a fost în alertă după evadare

Poliţiştii au intrat în alertă după ce un deţinut a evadat din spitalul în care era tratat.

„În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj; informarea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; alarmarea personalului; trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității; valorificarea imaginilor video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică”, au transmis autorităţile doljene.

Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte potrivit prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Bărbatul a avut un comportament exemplar

Poliţiştii din Dolj au transmis faptul că momentul părăsirii unității sanitare, deţinutul era îmbrăcat cu: bluză trening gri, pantaloni negri.

Autorităţile au precizat că deținutul a fost internat periodic în unități sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor.

„Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Craiova-Pelendava, la numărul de telefon: (0251) 422.326 / 522.274. În vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus deplasarea la fața locului, de urgență, a unei echipe multidisciplinare (specialiști ai Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar/Direcției Inspecție Penitenciară)”, se arăta într-un comunicat din partea poliției.

Adauga un comentariu