Cancan ultimă oră

Detoxifiere de iarnă în trei zile

Publicat: 20 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detoxifiere de iarnă în trei zile

In aceasta perioada a anului, este foarte important sa ai grija ce alimente consumi, mai ales ca verdeturile nu mai umplu tarabele comerciantilor, ca in perioada verii. Iti propunem o cura de detoxifiere, de 3 zile, special conceputa pentru anotimpul rece. Aceasta iti va reda energia si cheful de viata, restabilind echilibrul sanatatii tale.
Aceasta cura de detoxifiere iti permite sa mananci sanatos, fara sa te infometezi, in timp ce va actiona direct asupra digestiei, reducand inflamatiile si detoxificand organismul.

Cura presupune pregatirea in avans a alimentelor si a mancarurilor, pentru a le putea consuma rapid, fara sa te duci la supermarket sau piata in fiecare zi. Pentru a te pregati, mergi la cumparaturi si aprovizioneaza-te inainte de a incepe cura. Daca te duci la piata dupa ce ai inceput detoxifierea, risti sa te abati de la ea si sa cazi prada tentatiilor. Daca ai totul pregatit acasa, acest lucru iti va permite sa te concentrezi asupra sanatatii si nutritiei tale.

Ideal ar fi te tii de aceasta cura in timpul weekendului, prima zi fiind vineri.

Meniul pentru fiecare zi:

1. Micul dejun

Smoothie: Intr-un blender, adauga: o banana, o lingurita de seminte de in, o lingurita de mazare (fiarta in prealabil), o jumatate de portocala, o jumatate de mar si o jumatate de pahar cu apa plata. Bea acest suc pe stomacul gol.

2. Gustarea de dimineata

Suc din legume: Intr-un blender, adauga: 3 morcovi, 2 frunze de salata, cateva frunze de spanac, un mar (alege ce tip preferi), o jumatate de lamaie cu tot cu coaja (incearca sa scoti samburii), si foarte putin ghimbir ras, pentru gust.

3. Pranzul

Jumatate de cana de orez brun, gatit, alaturi de carne de pui sau peste, facuta la gratar.
Poti consuma si cateva legume gatite la aburi (broccoli, morcovi). Condimenteaza legumele cu ulei de masline, zeama de lamaie sau putin ghimbir ras, busuioc proaspat tocat sau un catel de usturoi strivit.

4. Gustarea de dupa-amiaza

Poti manca niste fructe sau legume, neprocesate.

5. Cina

Se repeta meniul de la pranz, dar poti inlocui orezul cu un piure din cartofi dulci sau telina (o jumatate de cana). Combina garnitura cu diferitele tipuri de carne, pentru a diversifica gusturile.

6. Desert (optional)

O juamatate de cana de coacaze inghetate, consumate dupa ce ajung la temperatura camerei.

Adauga un comentariu