National

Dezvăluirile cutremurătoare ale unui fost pacient la Spitalul Judeţean din Arad: „Exact trei ore am stat cu persoana decedată, împreună în același salon”

Publicat: 11 mart. 2021

Joi, 11 martie 2021, la Antena 3 a vorbit Daniel, un fost pacient la Spitalul Judeţean din Arad. Acesta și-a expus drama trăită în urma spitalizării, unde alături de alte cinci persoane a fost nevoit să stea lângă un pacient decedat, în același salon. Acesta a acuzat cadrele medicale că nu au răspuns solicitării urgente, atunci când un alt pacient a căzut din pat.

„Exact trei ore am stat cu persoana decedată, împreună în același salon cinci persoane, în viață. În concret, nouă ni s-a spus de la spitalizare în cazul unei urgențe avem buton de panică o sonerie și foarte repede va veni cineva. Ei bine, un pacient a căzut din pat, am acționat butonul de panică, nu s-a întâmplat nimic, nu a venit absolut nimeni. Am plecat disperat pe hol să caut un cadru medical nu am găsit. Am plecat din incinta clădirii în curte m-am dus la portar să îl aduc să cheme pe cineva. Mi-a zis că nu este problema lui la partea de COVID. Am sunat disperat atunci la 112 să vină să îl ajute pe omul acela căzut pe jos.

„Pacientul care era pe jos a fost ridicat de un coleg de salon”

Fostul pacient spune că abia după ce a sunat la 112, cadrele medicale și-au făcut apariția. Despre pacientul care a decedat, Daniel a declarat că un coleg de salon l-a ridicat. Scăzuse nivelul de oxigen în sânge foarte mult, omul se chinuia, iar ulterior a decedat.

După ce am sunat la 112 se pare că s-a luat legătura și cu cadrele medicale, au apărut și ele. Când au sosit aici omul era deja în pat, au trecut cel puțin 15 minute de când am apăsat butonul, până în momentul în care într-un în final, în urma apelului la 112, au venit cadrele medicale.

Pacientul care era pe jos a fost ridicat de un coleg de salon. Problema a intervenit exact când au sosit cadrele medicale la un alt pacient. Scăzuse nivelul de oxigen în sânge foarte mult, omul se chinuia foarte mult. Am văzut la un moment dat că au făcut masaj cardiac și a decedat.

„Pacientul care a murit, a solicitat trei ore să fie dus la toaletă”

Daniel a dezvăluit că persoana care a murit a cerut, timp de trei ore, să fie dus la toaletă și nimeni nu l-a ascultat.

Ţin să spun un lucru îngrozitor. Chiar când m-am internat în acest salon, pacientul care a murit a solicitat trei ore să fi dus la toaletă de către asistent, de către medic, de către infirmiere. Trei ore omul la insistat, s-a tot amânat să se ducă la toaletă. Am martori. Ei bine acest om care a așteptat mai puțin de 24 de ore să moară, trei ore a aşteptat să fie dus la toaletă. Am fost şocat”, a spus Daniel la Antena 3.

Fostul pacient spune că oamenilor le este frică să vorbească, deoarece „sunt la mâna medicilor”.

„Nu am avut hartie igienică la toaletă. Un asistent m-a dojenit că nu am venit pregătit de acasă cum trebuie”, a mai spus Daniel.

Adauga un comentariu