Titlurile zilei

Dezvoltatorii imobiliari fac afaceri în glodul din județul Iași! Săli de nunți și restaurante, la șosea. Florin Crîșmaru: „Nu mi-e frică de nimic, vreau să fiu primul” – FOTO

Publicat: 06 dec. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Dezvoltatorii imobiliari fac afaceri în glodul din județul Iași Săli de nunți și restaurante la șosea. Florin Crîșmaru Nu mi-e frică de nimic vreau să fiu primul  FOTO
Dezvoltatorul Florin Crîșmaru își încearcă norocul în comuna Voinești, județul Iași

Săli de evenimente, restaurant și terasă sunt dorințele dezvoltatorului Florin Crîșmaru, care a construit mai multe case în comuna Bârnova. De data asta, zona atacată este mai departe, în Voinești. Vrea să fie primul investitor din comună, care vine cu un complex HoReCa. Numai că are nevoie de o cercetare arheologică, condiție impusă în cazul trecerii terenurilor în intravilan

Dezvoltatorii imobiliari din Iași abordează zona rurală din județ. Recent, Florin Crîșmaru, implicat în proiecte cu locuințe în imediata apropiere a municipiului, își încearcă norocul în comuna Voinești. În satul cu același nume a achiziționat o suprafață de teren de 10.000 de metri pătrați pentru care a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) privind introducerea terenului în intravilanul comunei.

Recent, proiectul a fost analizat în cadrul Comisiei de Monumente ce este constituită la nivelul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Iași, dar încă nu a fost avizat favorabil, pentru că s-a cerut și realizarea unei cercetări arheologice. Deocamdată, beneficiarul studiază doar jumătate din suprafața achiziționată în urmă cu doi ani.

Prețul pieței de atunci era de 5 euro/metru pătrat pentru terenurile aflate în extravilanul comunei. Inițial, Florin Crîșmaru s-a gândit să construiască în câmpul din satul Voinești, dar a completat și cu o zonă de HoReCa.

Dezvoltatorii imobiliari fac afaceri în glodul din județul Iași, dar sunt precauți când vine vorba de investiții

Contactat telefonic, Florin Crîșmaru a precizat că este interesat să amenajeze două săli de evenimente, cu restaurant și locuri de parcare. Amplasamentul este situat la 13 kilometri de municipiul Iași.

„Mă gândeam la acest proiect încă de acum doi ani, dar a venit pandemia. M-am apucat și de studii geotehnice. Vreau să fiu primul care vine în zonă. Practic m-am gândit la un complex HoReCa, ce să conțină două săli de evenimente, pentru 300 și 150 de persoane. M-am gândit și la o terasă, un restaurant și ceva pe catering.

Terenul este situat chiar la șosea, unde vor fi și parcările. Gazul, curentul și apa sunt foarte aproape de teren, la fel și canalizarea. Sunt condiții. Am căutat mult acel teren, pentru că în zonă sunt probleme cu actele, din cauza moștenitorilor. Am vecini care vor să mai vândă. Nu mi-a fost niciodată frică de concurență, să vină și alții să investească în zonă.

Probabil că terenurile s-au mai scumpit, dar nu cu mult, tot pe la 5 euro ajunge un metru pătrat”, a precizat Florin Crîșmaru.

Afaceristul deține și societatea Concept Brilliant Events SRL, cu obiect de activitate de organizare a evenimentelor. De activitate se ocupă soția afaceristului, Andreea Crîșmaru. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat și cazul afaceristul Constantin Rădeanu, care a trebuit să refacă o sală de evenimente de la complexul „La Castel” după ce a ars în urma unui incendiu.

Fosta soție a patronului de la „Fratelli” vrea săli de evenimente în pădurea de la Ciric

Totodată, pădurea Ciric din municipiul Iași va suferi modificări. Investitorii caută de mai mult timp să valorifice terenurile din zonă, dar condițiile sunt destul de restrictive. Recent, o nouă inițiativă a fost depusă la Primăria Iași. Ioana Lupu (45 de ani), fosta nevastă a afaceristului Bogdan Gheorghiu, patronul clubului „Fratelli”, și actualul soț, Andrei Marius Lupu (47 de ani), au inițiat un proiect pentru amenajarea unui complex format dintr-o sală de festivități și evenimente, alimentație publică și unități de cazare. Acest proiect ar urma să fie edificat pe o suprafață de 11.973 de metri pătrați.

Dezvoltatorii imobiliari fac afaceri în glodul din județul Iași, printre care și Florin Crîșmaru, ce trebuie să mai aștepte până va obține toate avizele.

Comentarii
Adauga un comentariu