Titlurile zilei

Tranzacție imobiliară în pădurea de la Ciric! Ioana Lupu, fosta nevastă a patronului de la ”Fratelli”, construiește o sală de nunți alături de noul soț, în inima naturii – FOTO

Publicat: 24 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tranzacție imobiliară în pădurea de la Ciric Ioana Lupu fosta nevastă a patronului de la Fratelli construiește o sală de nunți alături de noul soț în inima naturii - FOTO
Ioana și Marius Lupu vor să construiască un complex printre copacii din pădurea Ciric. Fosta nevastă a patronului de la ”Fratelli” derulează mai multe afaceri

Ioana Lupu, fosta nevastă a lui Bogdan Gheorghiu, patronul clubului „Fratelli”, a cumpărat 1,2 hectare de teren în pădurea de la Ciric. A participat și noul soț, Marius Lupu. Vor să construiască un complex destinat evenimentelor

Pădurea Ciric din Municipiul Iași va suferi transformări în perioada următoare. Investitorii caută de mai mult timp să valorifice terenurile din zonă, dar condițiile sunt destul de restrictive. Recent, o nouă inițiativă a fost depusă la Primăria Iași. Ioana Lupu (45 de ani), fosta nevastă a afaceristului Bogdan Gheorghiu, patronul clubului „Fratelli”, și cu actualul soț, Andrei Marius Lupu (47 de ani), au inițiat un proiect pentru amenajarea unui complex format dintr-o sală de festivități și evenimente, alimentație publică și unități de cazare. Acest proiect ar urma să fie edificat pe o suprafață de 11.973 de metri pătrați.

Terenul a fost achiziționat în primăvara trecută de la foștii proprietari.
Revenind, inițiativa pentru obținerea unui Plan Urbanistic Zonal pentru funcțiunile menționate va fi analizată în cursul zilei de 24 aprilie 2022 de arhitecții membri în Comisia de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Dacă va primi avizul de oportunitate, proiectul va fi supus votului în Consiliul Local. De menționat e că terenul este străbătut de șoseaua principală și e situat în imediata apropiere a intersecției ce duce spre Aeroportul Internațional Iași. Lângă pădurea de la Ciric vrea să construiască și patronul firmei de taximetrie ”For You”.

Tranzacția imobiliară din pădurea Ciric vine în completarea afacerilor derulate

Soții Lupu sunt implicați în mai multe societăți comerciale. De exemplu, cei doi dețin societatea Acolada Design, ce oferă clienților servicii de arhitectură, design interior și peisagistică. Firma a fost înființată în 2019, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 236.174 de lei, cu un număr de 3 angajați. Marius Lupu controlează alte două societăți: Inkark Trading SRL și Inkark Retail, ce oferă accesorii și consumabile pentru imprimante. Lista continuă cu societatea Designul Tău SRL, unde soții Lupu dețin pachetul majoritar de părți sociale.

În 2020, firma a avut o cifră de afaceri de 400.565 de lei, dar un profit de doar 1.167 de lei. Lista continuă cu Bizkuit Expert SRL (cifră de afaceri de 397.020 de lei) și Kibrit Digital Marketing SRL, firmă de publicitate cu o cifră de afaceri de 139.312 lei. Contactat telefonic de reporterii BZI, Marius Lupu a preferat să nu ofere vreun comentariu legat de valoarea investiției sau de pașii de derulare ai proiectului.

Ioana Lupu nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere. În edițiile trecute ale BZI au fost semnalate mai multe aspecte dubioase legate de activitatea restaurantului ”Golden Stone” de la Ciric.

Patronul sălilor de fitness ”Body Line” urmărește o investiție similară

Chiar lângă amplasamentul soților Lupu, Adrian Bursuc, patronul reței de fitness ”Body Line”, a inițiat altă investiție pe o suprafață de 1,2 hectare. În cursul anului 2021 a reușit să obțină doar un certificat de urbanism pentru construirea unui centru de fitness în aer liber chiar în pădurea Ciric. Proiectul prezentat era mult mai mare și avea o valoare estimată de 5 milioane de euro.

”Nu mă grăbesc la Ciric. Am un proiect cu o sală de fitness din Păcurari pe fonduri europene. La Ciric, dacă se obține PUZ, terenul poate ajunge și la 400 de euro pe metru pătrat. Sunt cheltuieli foarte mari acolo, numai ca să tragi curent trebuie să plătești în jur de 200.000 de euro. Fiind vorba despre o pădure, e greu de estimat un preț”, a precizat patronul ”Body Line”.

Pe de altă parte, specialiștii în imobiliare spun că terenul soților Lupu nu ar valora mai mult de 100.000 de euro, tocmai din cauza restricțiilor impuse de autorități în cazul construcțiilor din păduri. Rămâne de văzut dacă tranzacția imobiliară din pădurea Ciric va folosi la implementarea proiectului depus la Primăria Iași.

Adauga un comentariu