Dieta desemnată a fi cea mai sănătoasă din lume. Motivele pentru care este recomandată de specialiști

Dieta desemnată a fi cea mai sănătoasă din lume. Motivele pentru care este recomandată de specialiști

20 mai 2024, 13:15,
BZI.ro, în Sanatate

Descoperă cel mai bun plan de alimentație sănătoasă de 7 zile, potrivit dieteticienilor. Organizarea corespunzătoare a meselor sănătoase poate fi o provocare în multe situații. Poți să acorzi alimentației tale atenția cuvenită și să te bucuri de gustări delicoase fără prea mult stres.

Ți-am pregătit o rutină de masă rapidă și bogată în nutrienți organizată pentru o săptămână întreagă. Este o strategie extraordinară prin care poți să economisești bani, care are multe beneficii pentru sănătate.

Pentru că timpul este prețios, iar comoditatea este esențială ca să îl poți urma, specialiștii te sfătuiesc să îți pregătești planul la începutul săptămânii, pentru fiecare zi. Poți folosi planul de masă drept model pentru o dietă sustenabilă sănătoasă, bogată în vitamine și nutrienți.

Planul este stabilit la 2000 calorii pe zi, adică necesarul zilnic mediu estimat de calorii de care un adult are nevoie. Acesta poate varia în funcție de stilul tău de viață și de activitatea fizică pe care o faci zilnic. Așa că îl poți ajusta în funcție de nevoile tale.

Care este cel mai bun plan de alimentație sănătoasă de 7 zile

Cel mai important aspect legat de planul de alimentație este să te asiguri că ai parte în fiecare zi de nutrienții necesari organismului tău. Planul recomandat de dieteticieni conține o varietate de surse de proteine, mese cu legume, fructe, cereale integrale și lactate fermentate. Astfel vei fi plină de energie în fiecare zi.

Fibrele sunt un nutrient important, care are multe beneficii pentru sănătate. Îmbunătățește digestia, reglează nivelul de zahăr din sânge și în plus, fibrele au putere de rezistență. Ceea ce înseamnă că alimentele bogate în fibre oferă senzație de sațietate între mese.

Cel mai bun plan de alimentație sănătoasă de 7 zile trebuie să conțină următoarele opțiuni nutritive: fructe, legume, cereale integrale, inclusiv quinoa, ovăz, produse din grâu integral. De asemenea, nu uita de ouă, lactate, în special cele cu conținut scăzut de grăsimi și lactate fermentate, cum ar fi iaurtul, brânza de vaci și chefirul. La fel de importante sunt și proteinele slabe, cum ar fi carnea de vită sau peștele.

Planul de masă recomandat pentru o zi

Începe ziua cu un mic dejun cu un total de 427 calorii alcătuit din: o porție de Tofu Scramble și o felie de pâine integrală de grâu, prăjită, la care adaugi o linguriță de unt, gem sau unt de arahide, în funcție de preferințe.

Pentru gustarea de dimineață, poți alege o pară mare sau un măr. Dacă mănânci și un sfert de cană de migdale, gustarea va avea 334 de calorii.

O idee rapidă și sănătoasă pentru masa de prânz poate fi: un sandviș cu salată de castraveți și ton. La 30 de minute după masă poți mânca un măr. Cu un total de 540 de calorii, ți-ai asigurat un prânz rapid și hrănitor.

Înainte de cină, poți servi la gustarea de după-amiază o banana medie, peste care adaugi o linguriță și jumătate de unt de arahide natural. O gustare delicioasă care îți oferă un aport de 263 de calorii.

La cină specialiștii recomandă să alegi o porție de tacos crocant de pui și o salată de varză. Conțin aproximativ 636 de calorii și eviți mâncărurile grele, care îți pot încetini digestia. Vei ajunge astfel să mănânci un total de 2200 de calorii sănătoase zilnic, cu o organizare ușoară și eficientă pentru sănătatea și timpul tău liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *