Sanatate

Dieta disociată 111 – Cea mai rapidă și sănătoasă cale de a slăbi

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dieta disociată 111 - Cea mai rapidă și sănătoasă cale de a slăbi
Dieta disociată 111 este la mare căutare, mai ales în rândul doamnelor

Dieta disociată 111 este la mare căutare, mai ales în rândul doamnelor. În ultima vreme, această rețetă face furori pe internet datorită faptului că este o modalitate foarte bună de a slăbi. Pe deasupra, dieta disociată ne aduce beneficii și în domeniul sănătății. 

dieta disociata
Dieta disociată ne aduce beneficii și în domeniul sănătății

Originile dietei disociate și cum a luat aceasta amploare

Acestui regim alimentar i se mai spune și „dieta împărțită”. Datează încă din anul 1911, atunci când a fost inventată de către Dr. William Howard Hay. Doctorul nu a realizat câte furori va face rețeta sa de slăbit peste câte sute de ani. Acesta s-a născut în anul 1866 și a urmat cursurile facultății de medicină a Universității din New York. A absolvit în 1891 și a profesat timp de 16 ani în medicină. 

Ideea sa pentru dieta disociată a luat naștere în urma unei probleme grave de sănătate. Doctorul a fost diagnosticat cu boala lui Bright care îi afecta extrem de mult țesutul renal. Acesta s-a hotărât să găsească o soluție proprie, prin schimbarea alimentării. 

După trei luni de alimentare adecvată, bărbatul a simțit o schimbare favorabilă a sănătății. Acesta a fost experimentul care l-a determinat să facă mai multe cercetări în acest domeniu. În 1911, Dr. William Hay a creat una dintre cele mai bune diete cunoscute până acum. 

Dieta respectivă funcționează pe principiul că în organism se vor aduna anumite părți dezechilibrate ale meselor pe care le ingerăm. Organismul nostru nu este întotdeauna capabil să elimine ceea ce nu este necesar, iar asta poate duce la probleme mai grave de sănătate. 

În anul 1931, dieta a fost lansată de către Dr. William Howard Hay în cartea „Alergie alimentară”. 

De atunci, dieta a devenit mult mai populară, iar oamenii de pe tot globul se pot folosi de ea.

dieta disociata
În 1911, Dr. William Hay a creat una dintre cele mai bune diete cunoscute până acum

Cum funcționează dieta disociată

Specialiștii consideră că greutatea noastră este influențată de alimentele alcaline și acide. Atunci când consumăm aceste alimente se poate crea un dezechilibru la nivelul enzimelor digestive și metabolice. Acest lucru poate îngreuna procesul de digestie și nu numai. De aici, poate rezulta creșterea greutății corporale. 

Regula de baza pe care o cunosc toți adepții regimurilor alimentare, constă în servirea doar a unui grup de alimente. 

Există mai multe feluri în care acest tip de dietă poate fi pus în aplicare. Există rotația săptămânală sau cea zilnică. De obicei, durata acestora poate varia de la 4 zile la 21 de zile. 

Totuși, o altă dietă disociată foarte populară, în ultima vreme, este dieta Rina. Aceasta se extinde pe un termen de 90 de zile, iar cei care au urmat-o spun că este foarte eficientă. 

carne la gratar
Regula de baza pe care o cunosc toți adepții regimurilor alimentare, constă în servirea doar a unui grup de alimente

Dieta disociată 111 – Reguli

Acestei diete i se mai spune și „dieta de 7 zile”. Principiul de bază al acestuia presupune să mâncăm în fiecare zi alimente dintr-o categorie diferită (aici avem proteinele, fructele, legumele și lactatele). Aceste tipuri de alimente trebuie consumate pe rând și nicidecum amestecate într-o singură zi. Persoanele care au urmat această dietă susțin că este una dintre cele mai ușoare modalități de a slăbi. Pe deasupra, nu presupune nici un efort foarte mare pentru a găti. 

În ziua de proteine se pot consuma carne, ouă. Carnea nu trebuie prăjită, ci doar fiartă sau făcută la grătar. 

În ziua cu lactate se poate consuma orice din această categorie, însă trebuie să fim atenți la grăsime (trebuie să aibă maxim 3,5% grăsime). 

Scopul dietei disociate 111 este scăderea în greutate a 7 kg pe săptămână. Multe persoane spun că au slăbit în jur de 5 kg pe săptămână. 

Pentru ziua de fructe și legume există câteva restricții. Cartofii nu sunt recomandați în majoritatea dietelor. Salatele de vară constituie o variantă. Totuși, atunci când vine vorba de fructe, cele din compot sau cele confiate sunt interzise.

Așadar, dieta disociată 111 constituie o cale foarte bună de a slăbi, însă este un regim alimentar recomandat și de medici în cazul unor anumite afecțiuni.

lactate
În fiecare zi trebuie să consumăm alimente dintr-o categorie diferită ( proteinele, fructele, legumele și lactatele)


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Adauga un comentariu