Cancan ultimă oră

Dieta disociată. Cum să slăbești rapid și sănătos

Publicat: 11 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dieta disociată. Cum să slăbești rapid și sănătos

Dieta disociată este o modaliate simplă şi mai ales eficientă de a slăbi într-un mod sănătos. Dieta disociată are ca scop nu doar eliminarea kilogramelor în plus, ci şi schimbarea metabolismului astfel încât greutatea să rămână constantă.

Dieta disociată este printre cele mai folosite diete de slăbit pe plan mondial având 3 mari calităţi: slăbeşti rapid , nu este restrictivă şi nu are efecte adverse importante. Indiferent de forma sau de durata ei, dieta disociată are la bază principiul unei alimentații construite în funcție de grupele alimentare. Și asta pentru că organismul uman digeră în mod diferit carnea, lactatele, legumele, fructele și cerealele.

Regulile unei diete disociate

Principala regulă a unei diete disociate este că grupele alimentare nu trebuie amestecate niciodată, potrivit doc.ro. Dacă la o anumită masă sau într-o anumită zi trebuie să consumi, de exemplu, carne, nu ai voie să încalci regula nici măcar în cazul unei supe. Supa va fi doar din carne, fără legume adăugate nici măcar în timpul preparării. Acest lucru se aplică oricărui preparat pe care îl alegi. Nu trebuie însă să te sperii, pentru că vei avea timp să mănânci aproape orice îți dorești.

Care sunt aceste grupe alimentare? În general, se împart în:

lactate: de preferat slabe în grăsimi – iaurt, lapte, brânză de vaci, telemea, specialități din brânză
fructe: toate fructele sunt permise, însă evită să mănânci prea multe citrice, fiindcă pot cauza hiperaciditate și balonare; fructele trebuie consumate crude, nu ai voie să adaugi zahăr sau siropuri
legume: consumă orice legume preferi, însă încearcă să variezi cât de mult poți, pentru a asigura un aport suficient de vitamine și minerale; legumele se consumă crude, gătite la abur sau la cuptor, fără ulei și condimente
carne slabă: ai voie să mănânci pui și curcan, gătit la abur, la cuptor sau la grătar; nu adăuga ulei sau condimente
pește: alege între somon, păstrăv și știucă, preparat la grătar, la cuptor sau la abur
cereale: utile pentru tranzitul intestinal datorită aportului de fibre, cerealele sunt permise în orice prezentare – paste integrale, orez integral, tărâțe de ovăz, etc.
ouă: fierte tari

Adauga un comentariu