Prima pagină » Sanatate » Diete de slăbit rapid. Cum să scapi de kilogramele în plus într-un mod sănătos

Diete de slăbit rapid. Cum să scapi de kilogramele în plus într-un mod sănătos

14 sept. 2023, 14:15,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane vor să afle care sunt cele mai bune și eficiente diete de slăbit rapid. O dietă de slăbit se stabilește de către specialistul în nutriție, care va ține cont de vârsta pesoanei, de constituția fizică și de problemele sale de sănătate. Mai mult, o dietă trebuie să se bazeze pe o alimentație echilibrată, mese regulate și practicarea unui sport. Iată cum să scapi de kilogramele în plus într-un mod sănătos.

Diete de slăbit rapid

Persoanele care vor să scape de kilogramele în plus recurg la tot felul de metode și diete, unele de-a dreptul nesănătoase și care pun în pericol organismul. Pnetru a avea o formă fizică de invidiat și un tonus bun, nutriționiștii recomandă dietele de slăbit rapid, dar într-un mod sănătos.

Pe lista dietelor echilibrate se află dieta cu ouă fierte, dieta asociată, dieta cu cartofi și iaurt, dieta cu hrișcă, dieta cu supă de varză, dieta cu castraveți, dieta cu mere și multe altele.

Medicii recomandă ca procesul de slăbire să fie unul treptat pentru a nu avea efecte secundare ale dietelor. Scăderea rapidă în greutate poate duce la stări de oboseală, greață, diaree, constipație și litiază biliară.

Diete eficiente pentru a scăpa de kilogramele în plus

Dieta cu ouă fierte este una dintre metodele eficiente de a slăbi rapid. Această dietă durează două săptămâni și se bazează pe consumul mai multor porții de ouă fierte pe zi. Dieta cu ouă stimulează pierderea în greutate, controlează nivelul de zahăr din sânge, îmbunătățește vederea și întărește oasele.

Eficientă este și dieta cu cartofi și iaurt care presupune consumul acestora timp de trei zile în cantități bine stabilite. Acest deficit caloric va face să slăbim până la 3 kilograme în 3 zile. Dieta cu hrișcă este recomandată și ea pentru a slăbi rapid. Dieta cu hrișcă îmbunătățește funcția tractului digestiv, menține sănătatea florei intestinale, purifică sângele și dă senzația de sațietate. Această dietă nu trebuie țiută mai mult de o săptămână.

Dieta cu supă de varză timp de șase zile te va ajuta să slăbești 3 kilograme într-o săptămână. Cu toate acestea, dieta presupune o restricție de calorii, o lipsă de varietate în meniu și nu este recomandată pe perioade lungi de timp. Dieta balerina este pe placul multor femei. Aceasta presupune consumul de alimente cu conținut scăzut de calorii și bogate în proteine. Dieta balerina este strictă, însă regimul alimentar nu declanșează problemele de sănătate.

Persoanele care vor să aibă o formă fizică de invidiat, vor să afle care sunt cele mai bune și sănătoase diete de slăbit. Pentru a scăpa de kilogramele în plus, specialiștii recomandă ca procesul de slăbire să fie mai lent, într-un mod sănătos și pe o durată lungă de timp. Dietele de slăbit rapid se urmează la recomandarea medicului specialist, care va indica regimul alimentar potrivit în funcție de vârstă și de starea fizică a persoanei care își dorește să scape de kilogramele în plus și să aibă un stil de viață sănătos și echilibrat. Nutriționiștii recomandă ca procesul de slăbire să fie unul treptat pentru a nu produce un șoc organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *