Boli si tratamente

Cum să distingem colesterolul bun de cel rău

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să distingem colesterolul bun de cel rău
Diferentele dintre colesterolul bun si rău

Diferentele dintre colesterolul bun si rău. Se știe acum că creșterea nivelului de colesterol în sânge este unul dintre factorii de risc pentru bolile cardiovasculare, la fel ca hipertensiunea, fumatul și un stil de viață sedentar. Dacă vă preocupă colesterolul rău, de multe ori uitați că există și un colesterol bun.

Colesterolul, esențial pentru organism

Colesterolul este o grăsime furnizată o treime de dietă (origine exogenă) și două treimi obținuta de ficat (origine endogenă). Ficatul este capabil să producă 1 gr de colesterol pe zi din proteine, grăsimi și carbohidrați! Colesterolul poate fi asemănat cu o particulă de grăsime care se deplasează prin corpul nostru prin fluxul sanguin.

Diferentele dintre colesterolul bun si rău. Colesterolul are mai multe funcții:

Constituie membranele celulelor corpului nostru;
Direcționează dezvoltarea anumitor celule ale fătului;
Participa la formarea sinapselor;
Este un ingredient al bilei;
Precursor al vitaminei D;
O parte din grăsimea corpului.

Colesterolul bun

Lipoproteinele de înaltă densitate (HDL), cunoscute sub numele de „colesterolul bun”, recuperează excesul de colesterol și îl întorc la ficat unde este procesat înainte de a fi eliminat.

Colesterolul rău

LDL-urile (Lipoproteine ​​cu densitate scăzută) transportă colesterolul din ficat la toate celulele. Când această mașină frumoasă merge greșit, colesterolul LDL se acumulează și poate contribui la formarea plăcilor care înfundă treptat arterele.

Diferentele dintre colesterolul bun si rău. Trebuie să știți că:

Cu cât nivelul din sange al HDL-colesterol este mai mare, cu atât riscul de ateroscleroză este mai mic;

Pe de altă parte, riscul de ateroscleroză este cu atât mai puternic cu cât colesterolul LDL este mare.

Pentru a evita problemele cardiovasculare, este, prin urmare, esențial să vă reduceți nivelul de colesterol rău și să vă creșteți nivelul de colesterol bun, consumând o dietă sănătoasă și sa faceti exerciții fizice în mod regulat.

Studiile au aratat ca prea mult zahar dauneaza la fel de mult ca alcoolul. Nu exagerati cu suplimentele pe baza de plante. Desi destinate relaxarii si combaterii anxietatii, pot afecta ficatul.

Adauga un comentariu