Local

Un bărbat a fost aproape ucis de colegul său de muncă. Constantin Chirilă a fost condamnat la 8 ani de închisoare

Publicat: 01 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat a fost aproape ucis de colegul său de muncă. Constantin Chirilă a fost condamnat la 8 ani de închisoare
Constantin Chirilă și-a lovit victima până când nu s-a mai mișcat

O femeie din Satu Nou și-a găsit soțul plin de sânge pe podeaua casei sale. Colegul de muncă al bărbatului, Constantin Chirilă, l-a bătut pentru că nu i-ar fi dat toți banii cuveniți

Inculpatul s-a ales cu închisoare pentru gestul său necugetat. Pe fondul consumului de alcool, pentru o sumă de bani ce ar fi trebuit să îi revină, Constantin Chirilă l-a atacat și lovit pe colegul său de muncă până când acesta din urmă a căzut și nu s-a mai ridicat. Agresorul are antecedente penale.

De ce s-au bătut Constantin Chirilă și victima sa

 om pe patul de spital
Bărbatul atacat a avut nevoie de 40-45 zile îngrijiri medicale pentru recuperare

Victima lucra în construcții, împreună cu alte cinci persoane din Satu Nou și cu inculpatul. Acesta din urmă conducea autoturismul echipei în locurile unde aveau proiecte. După ce se încheia ziua de muncă, ei mergeau acasă la victimă și își luau banii pe ziua respectivă. Când s-au întors de la lucru, în seara de 27 noiembrie 2021, muncitorii au mers ca de obicei la locuința persoanei vătămate în jurul orei 16.00. Au descărcat materialele de lucru, a băut fiecare câte o sticlă de bere, iar apoi s-au dus în subsolul casei pentru a își lua banii. Ultimul care a coborât a fost Constantin Chirilă, iar acolo a mai consumat o sticlă de alcool împreună cu victima.

În momentul în care cei doi au rămas singuri, s-a declanșat conflictul. Constantin a insistat să primească tot bani în locul grăunțelor, cum ar fi fost plătit în mod normal. Suma de bani primită nu i s-a părut suficientă, așa că victima l-a înjurat. Din acest motiv au început să se îmbrâncească, exact așa cum a făcut recent un alt ieșean enervat de înjurături cu un vecin. Inculpatul i-a dat un pumn în față, apoi l-a lovit cu picioarele în cap și față cu bocancii de construcție pe care-i avea.

Când a constatat că cel pe care-l bătuse nu se mai mișca și că îi curgea sânge din nas, a dat să plece. La intrare s-a întâlnit însă cu soția celui atacat, aceasta având un șoc văzându-și soțul în starea în care era. Inculpatul a dat vina pe alt coleg de muncă, dar a spus totuși că bărbatul nu îl plătise suficient. Cât timp soția victimei a plecat să își cheme fiul pentru ajutor, inculpatul a fugit.

Cât de gravă era de fapt starea bărbatului bătut din cauza banilor

om în spatele gratiilor
Judecătorii l-au condamnat pe inculpat la 8 ani de închisoare

În urma loviturilor, bărbatul s-a ales cu vânătăi la cap, umflături la ochi și era plin de sânge. Pe deasupra era și în stare de inconștiență.

„Din susținerile fiului victimei rezultă că în jurul orelor 19:30 s-a întors acasă de la joacă şi l-a văzut pe tatăl acestuia împreună cu inculpatul Constantin Chirilă la subsol, discutând, însă nu a stat mult şi s-a dus la brutărie pentru a o ajuta pe mama acestuia. A relatat că după ceva timp mama sa s-a dus să vadă ce se întâmplă, întorcându-se ulterior şi anunţându-l că tatăl său a fost bătut. L-a sunat pe unchiul său pentru a veni să o ajute pe mama sa. Aceştia l-au dus pe tatăl său în casă, declarând că l-a văzut că era plin de sânge, avea un ochi umflat şi era ud pentru că se scăpase pe el. Ulterior au venit poliţia şi ambulanţa.”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

După ce a fost adus acasă de la spital, starea de sănătate a bărbatului s-a agravat și a trebuit internat din nou. Din seara atacului și până la externare, victima s-a aflat în stare de inconștiență. În total, leziunile pe care le-a suferit au avut nevoie de 40-45 zile îngrijiri medicale.

Inculpatul a făcut apel împotriva sentinței penale, însă cererile acestuia au fost respinse ca nefondate. Tribunalul Iași l-a condamnat inițial pe Constantin Chirilă la 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Totodată, i-a fost interzisă exercitarea unor drepturi timp de 4 ani și a fost obligat la plata sumei de 5.956,76 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare.

Adauga un comentariu