Economic Local

Direcția Creșe din Iași cumpără fructe și legume proaspete! Costurile sunt de 100.000 de euro

Publicat: 07 nov. 2020
Direcția Creșe din Iași a alocat 100.000 de euro pentru achiziția mai multor cantități de legume și fructe. Produsele vor fi distribuite de două ori pe săptămână celor 11 școli din municipiu
Direcția Creșe din Iași pregătește campania de cumpărare a legumelor și fructelor pentru iarna care vine

Creșele din Iași vor fi aprovizionate cu fructe și legume. Furnizorii produselor trebuie să aibă grijă la calitatea produselor, acestea putând fi refuzate la livrare. Licitația va avea loc la începutul lunii decembrie. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Municipalitea ieșeană pregătește aprovizonarea de iarnă. Pe data de 03.12.2020, Direcția Creșe, subordonată Primăriei Iași, organizează o licitație pentru achiziția mai multor cantități de fructe și legume proaspete, dar și congelate. Prevederea bugetară a procedurii este de 562.815 lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Nu se admit produse ce prezintă: miros și gust străin de natura produsului, miros, gust sau pete de mucegai, conțin aditivi alimentari neautorizați de Ministerul Sănătății sau peste limite admise, conțin corpuri străine peste limitele admise, sunt fabricate după tehnologii neavizate sanitar, sunt fabricate din materii prime neavizate sanitar, nu sunt conforme standardelor sau specificațiilor tehnice de produs ori sunt falsificate, adaos de substanțe naturale sau sintetice în scopul mascării unor defecte sau modificării proprietăților, compoziția diferită de cea înscrisă pe etichetă. De asemenea, vor fi respectate reglementările speciale privind producția, circulația și comercializarea alimentelor, precum și condițiile minime de calitate”, se arată în documentația procedurii.

Creșele din Iași vor fi alimentate în funcție de necesități

Conform necesarului, Direcția Creșe are nevoie de următoarele produse și cantități: cartofi – 27.300 kg, ardei gras – 3.500 kg, gogoșari – 570 kg, ceapă uscată – 5.660 kg, morcovi – 5.220 kg, țelină – 2.160 kg, varză albă – 1.740 kg, roșii (tomate) – 3.350 kg, usturoi uscat – 102 kg, sfeclă roșie – 808 kg, dovlecei – 1.110 kg, rădăcină de pătrunjel – 1.920 kg, rădăcină de păstârnac – 1.090 kg, castraveți – 780 kg, verdeață – 908 kg, spanac – 353 kg, banane – 13.298 kg, mere – 9.060 kg, pere – 2.830 kg, kiwi – 430 kg, pomelo – 764 kg, portocale – 4.420 kg, lămâi – 672 kg, nectarine – 1.250 kg, mandarine – 1.350 kg, clementine – 910 kg, caise – 545 kg. Pe lista produselor de fructe și legume congelate și conservate se numără pastă de tomate, roșii în bulion, suc de roșii, zarzavat pentru ciorbe, amestec mexican, broccoli, spanac, mazăre, fasole păstăi, dulceață, gem, compot de ananas, compot de piersici/caise fără sâmburi. Produsele vor fi livrate de două ori pe săptămână în funcție de necesități. În municipiul Iași funcționează un număr de 11 creșe.

Primăria Iași vrea să construiască încă 5 creșe în municipiu

La începutul anului 2020, Primăria Iași a finalizat o licitație privind achiziționarea unor servicii de proiectare și asistență tehnică. Serviciile sunt pentru obiectivul „Proiectare pentru construirea a 5 creșe”. Amplasamentele propuse sunt: șoseaua Voinești – 3.500 metri pătrați, bd. Tudor Vladimirescu, nr. 39-45 – 1.415 metri pătrați. Edilii au mai completat cu str. Stindardului – 988 metri pătrați, șoseaua Nicolina – în curtea Școlii nr.19 și str. George Emil Palade – 3.000 metri pătrați.

„Obiectivul general al investiției îl reprezintă asigurarea pentru comunitatea locală de spații pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, prin crearea de noi locuri în creșele din municipiu. La momentul actual, în Municipiul Iași funcționează un număr de 11 creșe. Numărul de locuri existent este insuficient față de solicitările de înscriere înregistrate la Direcția de Creșe. În acest context este necesară construirea de noi spații pentru a asigura necesarul existent pe teritoriul Iașului. Proiectantul va întocmi un proiect tip, modular, structurat pe module de 4, 6 sau 8 săli de grupă, funcție de suprafața de teren disponibilă, adaptat la fiecare teren în parte (fundații, sistematizare pe verticală, accese etc.)”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu