Economic Local

Direcția Silvică Iași anunță noi contracte de exploatare forestieră! S-au stabilit zonele în care vor începe tăierile

Publicat: 04 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Direcția Silvică Iași anunță noi contracte de exploatare forestieră S-au stabilit zonele în care vor începe tăierile
Noi exploatări forestiere sunt anunțate în județul Iași

Mai multe păduri din județul Iași vor fi exploatate. Direcția Silvică a lansat a treia etapă pentru valorificarea materialului lemnos. Procedura este programată la finalul lunii mai. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor de servicii cu prețul cel mai mic

Direcția Silvică Iași anunță noi exploatări forestiere. Pe data de 31.05.2021 este programată licitația pentru asigurarea serviciilor de exploatare. Prevederea bugetară a procedurii este de 205.764 lei, fără TVA, aproape 40.000 de euro. Conform necesarului, Direcția Silvică cere ca exploatarea să aibă loc în pădurile din localitățile Podu Iloaiei, Pădureni, Răducăneni, din județul Iași.

„Tăierea arborilor se face cât mai de jos, astfel încât înălțimea cioatei, măsurată în partea de amonte, să nu depășească 1/3 din diametrul secțiunii acesteia, iar la arborii mai groși de 30 cm să nu depășească 10 cm. Cioatele se cojesc în întregime la molid și pin, iar la brad și celelalte specii rășinoase, prin curelare. În raza parchetului se va introduce numai gama de utilaje adecvate tehnologiei de exploatare aprobate de ocol și aflate în stare corespunzătoare de funcționare. Colectarea materialului lemnos se face numai pe traseele stabilite prin tehnologia de exploatare aprobată, materializate pe teren cu ocazia predării parchetului. Nu se permite târârea sau semi-tărârea lemnului pe drumul auto forestier”, se arată în caietul de sarcini.

Este a treia etapă anunțată de autoritatea contractantă.

Direcția Silvică a anunțat altă etapă de exploatare în județul Iași

Totodată, pe data de 17.05.2021, Direcția Silvică Iași organizează altă licitație pentru exploatarea forestieră din zonele Podu Iloaiei, Dobrovăț, Hârlău, Lunca Cetățuii și Pașcani. Prevederea bugetară a procedurii este de 644.671 lei, fără TVA, aproape 130.000 de euro. Suprafața totală a pădurilor este de 205,81 hectare. Firma care va câștiga licitația trebuie să obțină un volum de 2.831 metri cubi de lemn. Procedura a fost împărțită în 14 loturi și reprezintă a doua etapă de exploatare forestieră din anul 2021, organizată de autoritatea contractantă.

„Se interzice cu desăvârșire menținerea în pădure a lemnului de rășinoase necojit sau netratat chimic , în perioada 1 aprilie – 1 octombrie. Se exceptează de la această regulă lemnul de rășinoase antrenat în procesul tehnologic de exploatare, dar nu pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, tăierea arborilor nemarcați, depozitarea de materiale lemnoase în albiile pâraielor sau în locuri expuse viiturilor”, se mai arată în documentația procedurii.

Prima etapă de exploatare a fost deja lansată de autoritatea contractantă

Nu în ultimul rând, Direcția Silvică Iași, în luna februarie 2021, a lansat altă licitație, privind achiziția serviciilor de exploatare forestieră. Au fost vizate fondurile forestiere din localitățile Dobrovăț, Lunca Cetățuii, Hârlău, Pașcani, Podu Iloaiei, Răducăneni și Pădureni. Valoarea estimată a procedurii a fost de 2.431.632 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 euro. Direcția Silvică a lansat și licitația pentru asigurarea serviciilor de regenerare forestieră. Valoarea estimată a contractului este de 3.972.836 lei, fără TVA, aproximativ 850.000 euro. Sunt vizate pădurile din Lunca Cetățuii, Dobrovăț, Iași, Hârlău, Pașcani, Pădureni, Podu Iloaiei. La procedură s-au prezentat mai multe societăți: Candium SRL, Overly Impex SRL, Remcet Prim SRL, Cim Prim SRL, Pădurea de Argint SRL, La Morex SRL, Sav Silva SRL, Building Planted SRL, Koket Wash SRL, asocierea Silvo Micond SRL – Consultanță și Închirieri SRL.

Adauga un comentariu