Titlurile zilei

Dispariție ciudată, semnalată la Iași. Un rățoi „Mandarin” a zburat din Țicău și dus a fost: „Dacă îl vedeți, nu vă apropiați mai mult de cinci metri”

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Dispariție ciudată semnalată la Iași. Un rățoi Mandarin a zburat din Țicău și dus a fost Dacă îl vedeți nu vă apropiați mai mult de cinci metri
O ieșeancă a cerut ajutor pe rețelele de socializare după ce un rățoi din rasa Mandarin a dispărut

O ieșeancă a cerut ajutor în mediul online după ce i-a dispărut din curte un rățoi „Mandarin”. Aceasta a oferit o recompensă de 100 de lei, dar și câteva sfaturi pentru cei care observă rățoiul

Dispariție ciudată, semnalată la Iași. Rățoiul unei ieșence a dispărut din zona Țicău și dus a fost. Femeia a cerut ajutor pe rețelele de socializare și a precizat că este dispusă să ofere o recompensă celor care vor aduce informații prețioase pentru ca rățoiul să fie găsit.

„Am pierdut un rățoi din rasa mandarin în zona Sărărie-Țicău. Semne particulare: cioc roșu, burtă albă, picioare galbene, puțin mai mare ca un porumbel. Nu e o rață care măcăne, scoate un sunet asemănător cu un piuit. Ultima oară a fost văzut zburând pe strada Țicăul de Jos, după care s-a pierdut în intersecția cu strada Soarelui. Dacă îl vedeți, nu vă apropiați mai mult de cinci metri în locuri deschise, se sperie și zboară imediat”, se arată într-o postare făcută de Ioana Paicu pe rețelele de socializare.

La Iași există deosebite animale de companie

În ultima perioadă, ieșenii aleg animale de companie mai neobișnuite. În luna septembrie a acestui an, câteva imagini surprinse la Iași au făcut înconjurul țării.

În cartierul Alexandru cel Bun, o femeie a fost văzută cu un iepure, la plimbare. Pentru ca lucrurile să fie mai ciudate decât sunt, ieșeanca a pus animalul într-o lesă. Oamenii care au observat-o cu iepurele s-au oprit să vadă minunăția. Un ieșean a filmat scena și a trimis-o pe adresa redacției BZI. Înregistrarea a fost însoțită de un scurt mesaj.

„Eram în Alexandru când am văzut-o pe doamna cu un animal în lesă. Am crezut că este câine, dar când m-am apropiat era un iepure, de fapt. Mi-am făcut cruce, n-am văzut în viața mea un iepure în lesă. Știu că sunt persoane care au iepuri drept animale de companie, dar credeam că îi țin în cuști sau ceva, nu în lesă, pe stradă. Nu m-am putut abține și am filmat”, a punctat cameramanul amator.

Iepurele, animalul de companie potrivit?

Iepurii au devenit printre cele mai preferate animale de companie. Atunci când oamenii aleg ca animal de companie un astfel de animăluț trebuie să știe cât trăiește. Unii cercetători spun că aceste animale au o longevitate aproximativă cu cea a câinilor și pisicilor.

Din moment ce ai un iepure drept animal de companie îți dorești ca acesta să trăiască cât mai mult. Astăzi există multe rase de iepuri, fiind foarte dificil de spus care au o speranță de viață mai mare. Cu toate acestea, specialiștii spun că rasele de iepuri mari sunt mai bolnăvicioase și mor devreme, pe când cele de talie mică au o speranță de viață mai mare.

Despre rățoiul dispărut nu s-a mai aflat nimic până la închiderea ediției. Bineînțeles, glumele din mediul online nu au întârziat să apară. Unul dintre internauți a precizat că a găsit rățoiul „Mandarin” și l-a gătit pe pat de varză.

Tags:
Comentarii
  • Să mai spun că este o dovadă a grobianismului preluarea acelei „glume” din online? Cine a vizitat mănăstirea Hadâmbu a avut posibilitatea să admire aceste păsări exotice, alături de lebede, pe heleșteul din incinta mănăstirii. Dar dacă tot au fost mâncate lebedele din Viena, de ce ne-am mai mira de „umorul” precar al bravilor moldoveni obișnuiți cu „patul” de varză și fasole.

Adauga un comentariu