Economic Local

Dispensarul din comuna Mădârjac va fi reabilitat! Costurile sunt de 300.000 de euro

Publicat: 05 dec. 2020
Primăria comunei Mădârjac cheltuie 300.000 de euro pentru reabilitarea dispensarului din localitate. Licitația va avea loc la finalul lunii decembrie 2020
Primăria comunei Mădârjac, județul Iași

Primăria comunei Mădârjac va organiza o licitație pentru reabilitarea dispensarului uman din localitate. Conform proiectului, vor fi realizate lucrări de termoizolație. Regimul de înălțime a obiectivului este P+E. Investiția este asigurată cu fonduri de la Programul Național de Dezvoltare Locală

Primăria comunei Mădârjac, județul Iași, intenționează să reabiliteze dispensarul din localitate. Pe data de 21.12.2020 este programată licitația pentru realizarea reparațiilor capitale. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.531.628 lei, fără TVA, aproximativ 300.000 euro.

„În vederea economisirii de energie și reducerea pierderilor de căldură, la nivelul fațadelor (parte și etaj) se vor aplica straturi termoizolatoare după cum urmează: în zonele de pe fațadă unde este prevăzută tencuiala decorativă de exterior se aplică un sistem termoizolator din polistiren expandat grafitat de 10 cm; sistemul constă din placare cu plăci de polistiren grafitat de 10 cm grosime, protejate cu o masă de șpaclu armată cu plasă din fribră de sticlă, peste care se aplică tencuiala decorativă acrilică de exterior. Soclul va fi hidroizolat spre exterior cu membrană hidroizolatoare (2 straturi) și termoizolație din plăci de polistiren extrudat de 5 cm grosime. La exterior se vor monta membrane pentru protecție mecanică”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorului cu prețul cel mai mic. Finanțarea este asigurată de Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Primăria Ciurea a semnat contractul pentru construirea unie săli de sport

Recent, Primăria Ciurea a finalizat licitația pentru construirea unei săli de sport. Proiectul prevede edificarea unei săli de sport, dar și a unui laborator în cadrul școlii gimnaziale din satul Lunca Cetățuii. Prevederea bugetară a procedurii este de 2.705.690 lei, fără TVA, aproape 565.000 de euro. La procedură s-au prezentat mai multe asocieri de firme: Obitory Construct SRL – Contrast Studio SRL, Inside Construction SRL – Evalon Trust SRL, Prima Construct SRL – Pro Toby SRL, Pavi-Lux SRL – Constan Construct SRL, Casrep SRL – Sepris SRL și Laurențiu H SRL – Reconsteel SRL. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține asocierii Casrep SRL – Sepris SRL, în valoare de aproximativ 2,3 milioane lei, fără TVA.

„În prezent, școala Gimnazială Ciurea nu dispune de o sală de sport, dar nici de laboratoare adecvate pentru desfășurarea orelor de fizică, chimie, istorie și geografie necesare procesului de învățământ. Școala Ciurea, în prezent, dispune de 9 săli de clasă. Orele de educație fizică/sport pe timpul perioadei calde se desfășoară în exteriorul/curtea instituției, iar în perioada rece într-o sală de clasa improvizată în acest sens, care este neîncăpătoare și neadecvată desfășurării tuturor activităților”, se arată în descrierea situației actuale.

În județul Iași au fost lansate mai multe proceduri cu finanțare asigurată de la Compania Națională de Investiții (CNI) SA.

Adauga un comentariu