Economic Local

Dispensarul din comuna Mădârjac va fi reabilitat cu 300.000 de euro! Mai multe firme vor să câștige contractul

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dispensarul din comuna Mădârjac va fi reabilitat cu 300.000 de euro Mai multe firme vor să câștige contractul
Primăria comunei Mădârjac cheltuie 300.000 de euro pentru reabilitarea dispensarului din localitate. La licitație au fost depuse mai multe oferte

Primăria comunei Mădârjac a reluat o licitație pentru reabilitarea dispensarului uman din localitate. Conform proiectului, vor fi realizate lucrări de termoizolație. Investiția este asigurată cu fonduri de la Programul Național de Dezvoltare Locală. Ofertele firmelor au intrat în etapa de evaluare

Primăria comunei Mădârjac, județul Iași, a reluat licitația pentru reabilitarea dispensarului din localitate. La procedura demarată recent s-au prezentat mai multe societăți: Milar Construct SRL, SCD Grup Lemn SRL, Construct Lucia SRL, Geobest Construct SRL, DH-Invest SRL, asocierea Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL, asocierea Presconstruct OAS SRL – MDV Construct Company SRL și asocierea CVF Designer – Trust AVB SRL. Firma câștigătoare va trebui să realizeze lucrări de termoizolare. Valoarea estimată a contractului este de 1.531.628 lei, fără TVA, aproximativ 300.000 euro.

„În vederea economisirii de energie și reducerea pierderilor de căldură, la nivelul fațadelor (parte și etaj) se vor aplica straturi termoizolatoare, după cum urmează: în zonele de pe fațadă unde este prevăzută tencuiala decorativă de exterior, se aplică un sistem termoizolator din polistiren expandat grafitat de 10 cm; sistemul constă din placare cu plăci de polistiren grafitat de 10 cm grosime, protejate cu o masă de șpaclu armată cu plasă din fibră de sticlă, peste care se aplică tencuiala decorativă acrilică de exterior”, se arată în descrierea lucrărilor.

Finanțarea este asigurată de Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală s-au asigurat fonduri pentru modernizarea căminului cultural din Ruginoasa

Anul trecut, Primăria Ruginoasa, județul Iași, a finalizat licitația pentru realizarea proiectării și execuția lucrărilor aferente proiectului de modernizare a căminului cultural din satul Dumbrăvița. Contractul de aproape 350.000 de euro, fără TVA, a fost câștigat de către asocierea Johny Tundy SRL – Trust AVB SRL. În ceea ce privește Johny Tundy SRL, societate cu sediul în municipiul Pașcani, este controlată de Gheorghiță Agafițe și Eniko Tunde Agafițe. Cifra de afaceri a firmei a fost de 977.545 lei, profit de 9.896 lei, datorii de 215.875 lei, cu un număr de 13 angajați. Primăria Ruginoasa va putea reabilita obiectivul datorită fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni. Se va amenaja o sală de festivități cu 4 încăperi și mai multe grupuri sanitare. Clădirea va fi dotată cu vestiare. Va fi construită și o incintă pentru centrala termică, moment în care clădirea va fi avizată ISU. Primăria Ruginoasa a lansat o procedură și pentru pietruirea drumurilor din localitate. Nu în ultimul rând, și Compania Națională de Investiții (CNI) SA a alocat fonduri pentru comunele din județul Iași, pentru refacerea drumurilor afectate de calamități. Mai multe contracte au fost semnate în ultima perioadă. Totodată, au fost alocate sume importante și pentru construirea mai multor săli de sport.

Adauga un comentariu