Titlurile zilei

„Divorțul anului” la Iași: Aurelian Temișan și Monica Davidescu sunt în prim plan! Ce implicare are Ovidiu Cuncea

Publicat: 20 mai 2022
Aurelian Temișan și Monica Davidescu
Aurelian Temișan și Monica Davidescu „divorțează”, la Iași, pe 29 mai

Pe 29 mai, începând cu ora 19:30, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național de Iași se joacă comedia „Divorțul Anului”, spectacol pus în scenă de Compania de Teatru Concordia. Piesa tratează în mod comic și ironic relația dintre doi soți ajunși la vârsta a treia, care încearcă să-și salveze căsnicia, având relații extraconjugale.

În cea de-a doua parte a lunii mai, pe scena Ateneului Național din Iași, vor urca nume sonore ale actoriei românești. Pe 21 mai, la ora 11:00, ieșenii vor putea vedea „Povestea Omului Leneș”, urmând ca de la ora 19:00, pe scena Ateneului Național din Iași, să se joace „Gunoierul”. Pe 22 mai, la ora 19:00, ieșenii se vor putea delecta cu spectacolul „Să vezi ce te spun lu’ mama”, în regia Ericăi Moldovan. Marți, 24 mai 2022, ora 19:00, ieșenii vor putea vedea „Take, Ianke și Cadîr”, o piesă despre toleranță, prieteni și dragoste.

„Divorțul Anului”, o comedie spumoasă, pusă în scenă de Compania de Teatru Concordia

Bine-cunoscuții artiști Monica Davidescu și Aurelian Temișan, vin la Iași, pe 29 mai, la Ateneul Național, de la ora 19:30, cu spumoasa comedie „Divorțul anului”, piesă pusă în scenă de Compania de Teatru Concordia. Compania Concordia a adus la viață o comedie inspirată din viața de cuplu, care îi are ca protagoniști pe Ovidiu Cuncea, Monica Davidescu și Aurelian Temișan, „Divorțul anului”. Spectatorii vor avea parte de două ore de râsete, muzică și, de ce nu, chiar introspecție în propriile vieți.  Ieșenii care vor alege să ia parte la spectacol vor descoperi că un divorț nu este întotdeauna un moment eșec, ci poate fi transformat și într-un moment vesel, care să stârnească zâmbete.

În societatea noastră, în piesele de teatru, în seriale de televiziune și în emisiuni, se vorbește tot mai mult despre căsătoria modernă și despre libertatea de a avea parteneri  în afara căsătoriei, rămânând în continuare în mariaj sau chiar despre salvarea cuplului de la despărțire, prin întreținerea de către ambii soți de relații fugitive extraconjugale. Cu toate acestea, „toate cuplurile care au încercat au eșuat lamentabil”. Până la urmă, infidelitatea tacit acceptată se dovedește că nu e o soluție pentru salvarea căsniciei, ci un drum sigur către pierderea cuplului.

Ovidiu Cuncea: „Mă simt la Iași ca la mine acasă, deoarece este un în oraș în care am mulți prieteni”

„Divorțul anului” este o piesă adaptată de însuși marele actor Ion Lucian, după o idee a unui film celebru din perioada anilor ’70. Piesa i-a fost dăruită lui Ovidiu Cuncea, cu mai mulți ai în urmă.

Piesa tratează în mod comic și ironic cu accente dramatice relația soț-soție, a unor oameni ce se îndreaptă spre „a treia tinerețe” și care se află prinși în vârtejul „ipocriziei conveniențelor moderne”. Regia este sub semnătura lui Ovidiu Cuncea, scenografia este creată de Gabi Alb, iar costumele au fost realizate de Ellida Toma.

Bine-cunoscutul actor și regizor Ovidiu Cuncea se simte foarte bine de fiecare dată când revine la Iași. Pe lângă Divorțul anului, Ovidiu Cuncea a adus pe scena Ateneului Național din Iași și spectacolul „Comedie cu olteni”.

„Mă simt la Iași ca la mine acasă, deoarece este un în oraș în care am mulți prieteni. De asemenea, am montat un spectacol chiar la Ateneul Național din Iași, «Comedie cu olteni», care se joacă de patru ani”, a declarat Ovidiu Cuncea.

Compania Concordia își dorește să aducă zâmbete pe fața tuturor oamenilor și vine cu piesele ei peste tot prin țară, considerând că nu există persoană care să nu-și dorească să se detașeze măcar pentru puțin timp de cotidian și să savureze câteva momente de comedie.  „Divorțul anului”  nu face excepție, fiind un spectacol remarcabil, care nu trebuie ratat.
Adauga un comentariu