Titlurile zilei

Divorțuri pe bandă rulantă la Iași. Cele mai multe căsnicii se încheie din cauza aceluiași motiv – FOTO

Publicat: 20 apr. 2024
_____ Vizualizări 28 Comentarii
Divorțuri pe bandă rulantă la Iași. Cele mai multe căsnicii se încheie din cauza aceluiași motiv - FOTO
Cele mai multe divorțuri sunt înainte de tineri

Numărul divorțurilor din Iași este în creștere, iar majoritatea căsniciilor se desfac din aceleași motive. Ofițerii Stării Civile au avut de rezolvat 41 de dosare de divorț doar în luna martie 2024

Se conturează un nou fenomen în municipiul Iași, numărul divorțurilor tinerilor este în creștere, iar cauzele sunt aceleași de cele mai multe ori. În ziua de astăzi, soții recurg mult mai ușor la despărțire decât în trecut, iar zeci de dosare au ajuns la Starea Civilă de la începutul anului.

Căsniciile din Iași se încheie din aceleași motive

În luna martie 2024, la Iași, au fost înregistrate 41 de divorțuri. Dintre acestea, patru au fost la Starea Civilă, 29 la notar și 8 în instanță. Cauzele acestora sunt multiple, însă cel mai frecvent motiv din care se despart soții este infidelitatea. Problemele cauzate în căsnicie din cauza înșelatului duc la divorț de cele mai multe ori. De obicei, se ajunge în acest punct în cazul familiilor ce au mai multe bunuri de împărțit și nu pot ajunge la un consens în privința custodiei copiilor. De cele mai multe ori, cuplurile care divorțează sunt persoane tinere, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Alte cauze care duc la despărțire sunt violența domestică, problemele cu alcoolul sau diversele neînțelegeri în familie. De la începutul anului și până acum, au fost înregistrate 102 divorțuri în municipiul Iași.

„La noi ajung documentele oficiale pentru a finaliza procedura. Desigur că soții au posibilitatea să înainteze documentele pentru procedura de divorț și la Starea Civilă cu anumite condiții. Cererea de divorţ pe cale administrativă se face în scris, se depune şi semnează personal de către ambii soţi, în faţa ofiţerului de Stare Civilă delegat, iar totul durează doar 30 de zile. Cetățenii au posibilitatea să procedeze astfel doar în cazul în care nu au copii sau dacă au și sunt majori. În cazul în care sunt implicați și minori, atunci soții trebuie să meargă la notar sau în judecată, unde instanța va decide”, a precizat Renata Marin, șef Serviciu Starea Civilă Iași.

Numărul divorțurilor rămâne ridicat și în județ

În 2023, în județul Iași, au fost 970 de divorțuri înregistrate. De obicei, numărul este mai mare în mediul urban față de cel din zona rurală și este în creștere față de anii trecuți, când erau înregistrate mai puține dosare. În zona urbană, problemele din căsnicie cu care se confruntă soții duc mult mai rapid la divorț. De asemenea, unii tineri care decid să-și unească destinele, după o perioadă scurtă de conviețuit împreună, realizează că nu erau pregătiți pentru acest pas și recurg imediat la desfacerea căsniciei.

Căsniciile din Iași nu mai rezistă precum în alte perioade, iar divorțurile apar tot mai des și din varii motive.

Comentarii
  • Iașul e oraș universitar ! Sunt o mulțime de studente frumoase,gingașe ca o floricică...și care vor mângâiate !🙃 Isus a zis".. mergeți, mirosițile,murdăriți-vă de polen dar NU le rupeți că e mare păcat ! " spune:

    Ăsta e motivul ! Iașul e plin de ispite la tot pasul. E greu să mergi la servici și să nu se bage-n seamă o studentă săracă la portofel dar bogată la trup🥰

    Foarte multe fete / studente frumoase venite cu foamea-n glandă din Pașcani, Dorohoi,Falticeni, Botoșani, Tg Frumos, Suceava se lasă agățate de domnii „generoși” din Iași care au deja un statut social( servici bun, o casă/ apartament, o nevastă urâtă și bătrână, niște copii obosiți și plictisiți,etc) și vor să-și trăiască viața de ” don juani”🙃

    Dacă vrei căsnicie durabilă …mergi la Pașcani,Grăjdari sau in orice localitate mică si fără studente ( Botosani, Suceava, Neamț)…dar dacă vrei divorț : stai în Iași și șoțul / soția vor că(l)ca „strâmb”…sau cum spun popii talibani:”…ceasu’ rău și necuratul a intrat in patul lor si căsnicia lor s-a dus dracului ” !🤣😊😉

  • Dezumanizarea sufletului este acum la rang de arta …când înșeli produci o trauma sufletului ,devii cel mai josnic om …îți pierzi lucrul cel mai de preț lăsat de Dumnezeu….Nu înșelați că negreșit în viața se plătește totul ….Pentru aparenta de a ți umple golul din suflet care îl caută pe Dumnezeu,acest gol nu se va umple și păcatul se pedepsește .

  • Mare scofală 🙄 înșelatul e de când lumea. Abia acum, odată cu trendul victimizării, au inceput oamenii sa se simtă ofensați.

    Dacă sotul sau sotia NU vrea sa faca sex dupa căsătorie, de ce nu s-ar duce respectivul/respectiva sa faca sex cu altcineva?

  • Da’ mai zis ceva nou. Iar cu sacu’ de 80 de kile.

    Ce s-a schimbat dupa nunta? Nu mai faceati sex? Nu mai aveai voie sa iesi cu prietenii? Trebuia sa faci tot ce spune ea? Banii ei erau banii ei, si banii tai banii vostri? Hai cu detalii.

  • De la cucu mic și fleoștit …fug femeile ! 😋

    După 33 ani ( vârsta lui Isus ) la unii bărbați încep să-i scadă:
    -potența
    -vederea
    -cuculețul
    -dorința de a învăța lucruri noi
    -părul se rărește și apare câte o chelie deasă de toată frumusețea
    -salariul

    Ce crește la un bărbat ( +33 ani)
    – gelozia
    – prostia
    – bădărănia
    – pofta de a face sex cu eleve/ studente sărace cu duhul
    – păr ! Mult păr pe spate de zici că e un arici pogonici !🦔
    – …s.a.m.d 🤭

    Soluția e …DIVORȚUL !

  • Da, am mai zis de sacu’ de 80 de kile, si o sa mai zic pentru ca asta e adevarul : dupa divort te simti ca si cum cineva ti-ar fi luat din spate un sac de 80 de kile (cel putin!). E purul adevar. E la fel ca „buna ziua” cand e ziua afara. Nu te apuci sa cauti alte vorbe, pentru ca „buna ziua” descrie situatia cel mai bine.
    Vrei detalii? Da’ ce, îs femeie? Si de ce as vrea sa rememorez cum a fost? Ca sa-mi amintesc ca era nasol? Pai, nu-s nici idiot si nici masochist. Trecutul e trecut. Bine c-am scapat de sac, si ca pot trai in tihna.

  • concurs cu premii, 500 de concurenti. tema concursului : scrieti o propozitie scurta care sa exprime ostare de pace, liniste si fericire. castigatorul a scris trei cuvinte : sotia mea doarme… mda! asta-i cel mai nashpa cand esti insurat : te zahaieste de cap de-ti vine sa-i dai una in cap.

  • Vreau sa inteleg de ce sa insoara barbatii daca tot nu viseaza la asa ceva. De ce faceti sacrificiul asta?

    Stiu ca de multe ori, femeia ii spune ăluia: tre’ sa ne logodim, casatorim, sa facem copii, etc. Daca nu vreti asa ceva, de ce o faceti??

  • Soțul ardelencei baga divorț. La notar:
    – Domnule, de 25 ani sunt însurat cu această fumeie și nu am facut inca dragoste!
    Notarul catre ardeleancă:
    – Tu ori nu vrei, ori nu poti, ori nu vrei să înveți…
    – De putut pot, de vrut vreau si de stiut stiu, că mă tot învăță zilnic un moldovean cum e treaba asta cu bunga-bunga… dar nu inteleg, de ce atata grabă ?!? 🤭 😄

  • O domnisoara intreaba la 4.01 pm de ce barbatii se insoara daca pe urma vor sa divorteze. Raspunsul este simplu : nu stiu ce urmeaza dupa. Inainte de incursiunea la Starea Civila, viitoarea pare o persoana rezonabila, cu care te poti oarecum intelege, mai putin zilele cand este pe ciclu. Dupa ce are acte pe tine, actuala se schimba, devine obositoare si de neinteles.
    Ca sa intelegeti mai bine, reproduc o povestioara, primita de la un amic hatru, excelent sahist:

    Loc : Pestera familiei Og.
    Moment: Era glaciara

    Domnul Og se atine in dosul intrarii cu un ciomag urias. La capatul ciomagului este legat un bolovan colturos.
    D-na Og : Ce faci acolo?
    D-l Og : Astept ursul.
    D-na Og : Care urs?
    D-l Og : Ala care urca pe povarnis spre noi.
    D-na Og : Si ce faci cu ciomagul? Vrei sa-l omori? Barbarule! Ce ti-a facut el tie?
    D-l Og : Pana acu’, nimic. Da’ vine incoace si are de gand sa ne manance.
    D-na Og : De unde stii tu?
    D-l Og : Pai asta face ursu’. Te mananca, ca pe Ug.
    D-na Og : Ala era alt urs. Si sunt sigura ca ursu’ nu a vrut. L-a provocat Ug. Ca si ala era un incuiat ca si tine. In loc sa stea de vorba cu ursu’, a luat-o la fuga.
    In timpul asta ursul ajunge la pestera. Baga capul sa vada ce-i cu zarva asta. D-l Ug ii arde una cu ciomagul cu bolovan si-l lasa lat.
    D-na Og : Ce-ai facut, criminalule!!! L-ai omorat!!! Saracu’ urs. Buhuhuuuu… D-na Og izbucneste in lacrimi. Ca asa esti tu! Violent si fara empatie! Saracu urs. Buhuhuuu … Poate voia si el sa socializeze, ca ai vazut si tu ca era singur. Da’ tu in loc sa-i menajezi sentimentele, i-ai dat cu ciomagul. Insensibilule!!! Ca tu niciodata nu asculti! Ti-am zis sa pictezi pestera, asa ca la doamna Gog, care are pictata o caprioara draguta in fundul pesterii. Si tu … ai mazgalit un fel de gaina … Buhuhuuu …
    Dupa un timp, doamna Og se mai linisteste. Si, printre suspine, zice:
    – Stii, cred ca mi-ar sta bine cu o haina din blana de urs… Nu crezi?

  • Bunicul meu avea o vorbă:
    „…femeia divorțează doar din cauza bărbatului !
    Iar bărbatul divorțează din cauza femeilor ” 🙃

  • Multumesc pentru raspuns.

    Incep sa cred ca cei mai multi oameni NU sunt intr-o relatie cu cineva de care se simt intr-adevăr atrasi. Se complac in situația respectivă din varii motive. E trist!! 😕

    In privinta povestioarei tale, cam asa este, recunosc tiparul unor femei 🥹 Mi-e rusine cu ele 🫤

  • Pentru ca bu știm sa cultivam relațiile emoționale, bărbații sunt ori prea slabi ori prea cuceritori, iar femeile sunt ori prea slabe ori prea manipulările.
    Și.mai sunt unii și unele care doar sa încurce le place

  • Domnisoara, atractia fizica reciproca nu este suficienta pentru o casatorie fericita. La inceput, sotii se uita numai unul la altul, restul lumii fiind estompat, undeva departe. Esential este ca atunci cand aceasta etapa se incheie, si se incheie inevitabil, sotii sa priveasca in aceeasi directie. Cu alte cuvinte, sa aiba cam aceleasi conceptii despre lume si viata. Atunci vor merge prin viata umar la umar, intelegandu-se numai din priviri. Casatoria este un maraton, nu un sprint de 100 de metri.

    Am cunoscut o astfel de pereche. Mi-am zis ca uite, sunt si barbati care au noroc. Marea majoritate ne insuram cu femei nepotrivite. De ce? Poate pentru ca legile lui Murphy trebuie sa actioneze si aici.

    Am vazut odata un film polonez. Un barbat ezita sa inceapa o relatie cu femeia cu care se potrivea, pentru ca avea un defect (el) : in momentul culminant tragea un part. Ezita pentru ca nu voia sa o dezamageasca. S-au despartit, iar femeia s-a casatorit cu cel mai bun prieten al barbatului. Peste ani, intalnindu-se la o bere, prietenul i se destainuie : minunata femeie, are un singur defect – in momentul culminant trage un part.

  • Bulă sună la ziarul local din CLUJ
    ( Kolozsvár News ) pentru a plasa un anunţ la matrimoniale.

    – Ce aţi vrea să scrieţi în anunţ?

    – „Ardelean, mic de statură, grăsuţ. Caut blonde, înalte, cu pieptul mare, exclusiv pentru făcut dragoste. Fără obligaţii”.

    – Domnule Bulă, mă cam îndoiesc că veţi obţine prea multe răspunsuri la asta.

    – Ai dreptate. Adaugă şi brunete, totuşi.

  • O prietena de-a mea imi povestea cum i-a zis la prima intalnire actualului ei sot ca e urat, ca parca ar avea cancer.

    Acelasi barbat, i-a cumparat masina tipei, inainte de casatorie, apoi a cumparat teren pentru viitoarea lor casa + alte contributii financiare.

    De aici rezulta ca barbatii, saracii de ei, abia asteapta sa fie biciuti ( la figurat si poate si la propriu ) de o femeie.

    Asa mi-a zis si unu’: ca de fapt, barbatilor le place sa fie umiliti de o femeie.

    Dupa cate vad si pe-aici, asta e adevarul. 😑

    De-asta barbatii de treaba au femei scorpii.

  • filmu cu basina e din legea lui murphy : lucrurile merg mai prost sub presiunea preocuparii de a le face sa mearga bine.

Adauga un comentariu