Actualitate

DNA a clasat dosarul lui Liviu Pop! Cum a reacționat fostul ministru

Publicat: 16 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
DNA a clasat dosarul lui Liviu Pop Cum a reacționat fostul ministru
Senatorul PSD și fost ministru al educației Liviu Pop

DNA a clasat dosarul lui Liviu Pop după denunțul făcut în dosarul Sorinei Pintea. Senatorul PSD a scris, pe Facebook, după ce DNA a clasat denunțul formulat de fiul Sorinei Pintea, Ionuț Pintea, pe numele său, că adevărul a învins.

„Încă de la început mi-am susținut nevinovația cu privire la aceste acuzații nefondate, mincinoase”, a adăugat el.

„Adevărul a învins! În februarie 2020 am fost acuzat de Pintea Ionuț, fiul doamnei ministru Sorina Pintea de implicarea mea în presupusele activități ale mamei sale cu domnul Coste Mihai, caz care a fost intens mediatizat la acea vreme”, a scris, astăzi, pe Facebook, Liviu Marian Pop.

DNA a clasat dosarul lui Liviu Pop: Fapta nu există!

Prin ordonanța nr.112/P/2020 din 18 mai, emisă de către DNA, s-a dispus clasarea cauzei privind denunțul formulat împotriva lui Pop de către Pintea Ionut întrucât „fapta nu există”.

„Încă de la început mi-am susținut nevinovația cu privire la aceste acuzații nefondate, mincinoase. Doresc să le mulțumesc d-lor avocați Sebastian Hotca și Cristian Iusco pentru susținerea, seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă în toată această perioadă, destul de delicată pentru mine și familia mea, și pe care-i recomand cu toată încrederea”, a adăugat social-democratul.

Acuzat că a primit bani, în mai multe tranșe

Fiul fostului ministru îl acuza pe senatorul PSD că a primit în mod ilegal mai multe tranșe de bani.

„DNA clasează cauza deschisă în baza denunțului formulat de Pintea Ionuț împotriva senatorului Pop Liviu Marian întrucât fapta nu există”, conform deciziei procurorilor.

Sorina Pintea a fost arestată și, ulterior, trimisă în judecată, sub control judiciar. Pintea a fost acuzată că a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Imediat după ce Sorina Pintea a fost arestată pentru luare de mită, Ionuț Pintea a susținut că a fost sunat de senatorul PSD Liviu Marian Pop, care l-ar fi rugat să se întâlnească urgent cu cineva. Ajuns la o pizzerie din Baia Mare, Ionuț Pintea ar fi constatat că s-a întâlnit exact cu denunțătorul din dosarul mamei sale. Acesta i-ar fi spus că i-a mai dat patru tranșe de bani lui Liviu Marian Pop.

Liviu Pop a recunoscut că a vorbit la telefon cu Ionuț Pintea, dar a negat toate acuzațiile referitoare la bani. În urma acuzațiilor aduse în spațiul public de Ionuț Pintea, și Liviu Pop a depus o plângere penală pe numele fiului fostului ministru al Sănătății.

Sorina Pintea, trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată

În 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti. Însă a fost eliberată din arest pe 6 martie. Asta în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În 30 aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată (două acte materiale).

„Niciodată în viața mea nu am avut discuții despre bani cu Sorina Pintea. Dacă cineva încerca să aducă în subiect, așa tangențial, și când eram miniștri, îi trimiteam la plimbare. Nu am discutat asemenea subiecte cu Sorina sau cu altcineva. Poate se vrea să se ajungă la mine. Posibil. Nu, pentru că cine mă cunoaște știe că nu mă ocup cu prostii din astea. Am vorbit cu Ionuț dimineață și atât. Mi-e și groază să sun”, a spus atunci Liviu Marian Pop.

Adauga un comentariu