Actualitate

Doar 109 amenzi aplicate de poliţiştii români în cazul protestelor de la Metrou! Ce spune ministrul Lucian Bode despre eveniment

Publicat: 29 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doar 109 amenzi aplicate de poliţiştii români în cazul protestelor de la Metrou Ce spune ministrul Lucian Bode despre eveniment
Lucian Bode a menționat că România trebuie să adere la Spaţiul Schengen

Lucian Bode, ministrul de Interne a anunţat faptul că poliţiştii au aplicat, în cazul protestelor de la Metrou, 109 amenzi contravenţionale în valoare totală de 145.000 de lei. Acesta a afirmat că pentru gestionarea situaţiei declanşate la metrou s-a aflat în permanentă legătură cu Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Lucian Bode a vorbit şi despre măsurile luate de oamenii legii în momentul în care s-a anunţat că la metroul din București are loc o serie de proteste spontante.

Lucian Bode a vorbit despre protestele de la metroul din București şi despre măsurile luate de autorităţi

Într-o declaraţie oficială, Lucian Bode a explicat faptul că protestele de la metrou au fost tratate cu seriozitate de către oamenii legii. De altfel, incă de la primirea informaţiei că angajaţii Metrorex s-au blocat şi au oprit circulația metroului, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei care au interzis circulaţia cetățenilor în metrou. Acesta spune că, în lipsa unor astfel de decizii, oamenii ar fi intrat în staţii iar acest lucru ar fi dus la o mare aglomerare.

Lucian Bode a afirmat că efectivele MAI au fost suplimentate pentru a asigura fluidizarea traficului de la suprafață, a fost crescut numărul de intersecţii în care oamenii legii au dirijat circulaţia:

„În primul rând, la prima oră a dimineții am interzis accesul cetățenilor în stațiile de metrou. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu eram prezenți cu efectivele MAI și bucureștenii, obișnuiți să acceseze metroul în fiecare dimineață, intrau în stațiile unde era deja acel protest în desfășurare. Am suplimentat efectivele MAI pentru fluidizarea traficului la suprafață și pentru a-i determina pe oameni să respecte regulile de protecție în stațiile STB. Vreau să spun că am avut o discuție în primele ore ale dimineții cu domnul primar general Nicușor Dan și așa cum ați putut observa, STB a suplimentat număru de autobuze cu aproximativ 15%. De asemenea, am crescut numărul de intersecții în care circulația era dirijată de polițiști de la 49 la 74”, a spus Lucian Bode, într-o conferință la PNL.

Intervenţia în forţa ar fi trebuit să fie aprobată de prefect

Ministrul de Interne a vorbit despre o posibilă intervenţie în forţă. Lucian Bode a explicat că acest lucru ar fi putut fi posibil dacă prefectul sau înlocuitorul acestuia ar fi dispus luarea unor asemenea măsuri. Întrebat dacă amenzile care au fost date sunt puţine, același ministru a spus că justiţia va decide care sunt toţi vinovaţii:

„Am avut gradual de dimineață până la ora 22.00 (vineri – n.r.) când circulația a fost reluată aproximativ 870 de efective. Am legitimat 270 de persoane și am aplicat 109 sancțiuni în valoare de 145.000 de lei. Justiția trebuie să se pronunțe. Sunt convins că toți cei care se fac vinovați de încălcarea legii suplimentar față de ceea ce noi am aplicat la fața locului, acele sancțiuni, 109 la număr, legitimând 270 de protestatari, vor merge înainte. (…) Orice nemulțumire ai avea ca sindicalist nu ai voie să pui în pericol viața oamenilor”.

În cursul zilei de vineri, 26 martie 2021, la metroul din București, sindicaliștii au organizat un protest spontan. Aceștia au fost nemulțumiți de mai multe asa spuse decizii luate de angajații Metrorex. De altfel, coincidență sau nu, cu doar o zi înainte de proteste, conducerea metroului a luat hotărârea de a întrerupe contractul de închiriere a mai multor spații care, potrivit presei, ar aparține lui Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrou.

Adauga un comentariu