Local

Doar 300 de ieșeni au depus cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței. Familiile cu venituri mai mici de 780 de lei pe membru primesc subvenții de la Primăria Iași

Publicat: 06 nov. 2020
Ieșenii sunt așteptați să depună cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței la Primăria Iași
Ieșenii cu venituri mici beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței

La nivelul municipiului Iași, aproximativ 300 de ieșeni au depus dosarele de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței. Primăria Iași acordă subvenții tuturor familiilor ale căror membri au venituri mai mici de 750 lei, fiind acordate ajutoare pentru încălzirea cu energie termică din sistem centralizat, gaz metan, energie electrică sau combustibili solizi

Deși sezonul de termoficare 2020-2021 a început de aproape două săptămâni la nivelul municipiului Iași, numeroși cetățeni nu au depus cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței. Concret, până în cursul zilei de 5 octombrie, au fost depuse 160 de cereri pentru acordarea ajutorului privind încălzirea locuinței cu energie termică din sistem centralizat, 82 de cereri pentru ajutorul acordat în cazul încălzirii locuinței cu gaz metan, 9 cereri pentru ajutorarea celor care folosesc energia electrică pentru încălzirea locuinței, iar 118 de cereri pentru sprijinirea celor care încălzesc locuința cu lemne sau combustibili solizi.
Pentru a beneficia de sprijin pentru acoperirea cheltuielilor privind încălzirea locuinței, ieșenii trebuie să aibă venituri de maximum 786 de lei pe membru de familie sau de maximum 1.082 de lei în cazul persoanelor singure.

Familiile din Iași cu venituri mai mici de 750 de lei beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței

Primăria Municipiului Iași a început acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea ajutoarelor privind încălzirea locuinței din data de 1 octombrie 2020 prin intermediul Direcției de Asistență Socială DAC Iași.

„Compensația se acordă prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, nu mai mult de consumul lunar efectiv, în funcție de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură. Pentru acordarea ajutoarelor de încălzirea locuinței cu gaz metan, energie electrică, lemne sau combustibili solizi, veniturile maxime nu trebuie să depășească 750 de lei pe membru de familie. Compensația este o sumă fixă, în funcție de venitul mediu pe membru de familie sau persoana singură, dar nu mai mult de consumul lunar efectiv”, au explicat reprezentanții Primăriei Iași.

Și Primăria Iași acordă subvenții pentru încălzirea locuințelor pe lângă ajutoarele din bugetul de stat

De precizat și faptul că, în afară de ajutoarele acordate din bugetul de stat, au fost stabilite ajutoare suplimentare acordate din bugetul local al Primăriei Iași. Astfel, pentru familii s-a mărit plafonul de acordare a ajutorului până la limita de 1.000 lei/membru de familie, procentul stabilit drept compensare procentuală fiind de 15 la sută din suma datorată pentru agentul termic consumat pentru încălzirea locuinței.

Adauga un comentariu