Local

Ieșenii care încă nu primesc căldură din sistem centralizat sunt sfătuiți să-și plătească facturile la întreținere

Publicat: 05 nov. 2020
Ieșenii care au restanțe la întreținere sunt sfătuiți să plătească facturile către Veolia Energie Iași pentru a putea beneficia de căldură în locuințe
Numeroase blocuri racordate la CET Iași nu sunt alimentate cu căldură din cauza datoriilor

La nivelul orașului Iași există numeroase scări de bloc unde nu se furnizează agent termic din sistem centralizat din cauza datoriilor înregistrate de unii proprietari la întreținere. Reprezentanții asociațiilor de proprietari fac solicitări pentru ca ieșenii care au restanțe la întreținere să-și plătească facturile cât mai repede pentru a putea beneficia de căldură în calorifere

Deși a fost demarat oficial sezonul de încălzire 2020-2021 la nivelul orașului Iași, numeroase blocuri de locuințe încă nu primesc agent termic din sistem centralizat. Asta se întâmplă din cauza datoriilor pe care unii proprietari le au către operatorul de termoficare. Din acest motiv, reprezentanții asociațiilor de proprietari afectate de această situație fac un apel către ieșenii care au datorii la întreținere să-și plătească facturile restante cât mai repede, în așa fel încât toată scara de bloc să poată fi alimentată cu agent termic din sistem centralizat.
Una dintre marile probleme este faptul că, chiar dacă există unul sau doi rău-platnici într-o scară de bloc, toți ceilalți vecini au de suferit. Cetățenii care se află în astfel de situații sunt sfătuiți să ia legătura cu asociația de proprietari și cu reprezentanții Veolia pentru a vedea exact de ce nu se furnizează căldură în scara lor.

„Persoanele care nu au căldură în momentul de față trebuie să se intereseze la Asociația de Proprietari și să sune la Veolia pentru a se interesa exact din ce motiv nu se furnizează căldură în scara lor. Conform contractului încheiat între Veolia și Asociațiile de Proprietari, operatorul poate să nu furnizeze căldură până nu încasează sumele restante”, a explicat Ioan Ciobanu, șef Serviciu Asociații Proprietari din cadrul Primăriei Iași.

CET Iași și modulele termice funcționează automat dacă temperatura scade sub 14 grade Celsius

De precizat și faptul că, în anii precedenți, numeroși ieșeni aveau încheiate convenții individuale de plată cu Veolia Energie Iași, iar în anul 2020 nu se mai merge pe baza convențiilor individuale, plățile fiind făcute iarăși prin intermediul asociațiilor de proprietari.
În momentul de față, toate punctele și modulele termice din Iași funcționează automat și încep să furnizeze încălzire în momentul în care temperatura exterioară coboară sub 14 grade Celsius. Atunci când temperatura exterioară depășește 14 grade, punctele și modulele termice se opresc automat, în așa fel încât consumatorii să beneficieze de încălzire exact când este nevoie, în funcție de temperaturile exterioare.

Primăria Municipiului Iași a asigurat stocurile de cărbune pentru cele două Centrale Electrice de Termoficare din Tudor Vladimirescu și Holboca.

S-au achiziționat peste 150.000 de tone de cărbune, 150 de tone de păcură, care în funcție de condițiile din această iarnă vor fi epuizate. Furnizarea gazului este asigurată pe baza unui contract până în luna iulie 2021″, au declarat reprezentanții Primăriei Iași.

Comentarii
 • Da facturile Veoliei dece nu le verifica nimeni, anul trecut desi a fost cea mai calda iarna din ultimii 60 de ani au consumuri de 23 de gigacalorii in scarile de bloc echivalentului unei medii a temperaturi exterioare de – 4 grade celsius.
  Au fost luni cand factura a fost umflata cu 240%
  Cine ii trage la raspundere ca afara erau 20 de grade si ei dadeau caldura in calorifere ceea ce nu este normal de loc.
  Dece pun cei de la Veolia temperatura de 14 grade celsius sa inchida sau sa deschida caldura automat in contextul cand normativele prevad 10 grade celsius, aceasta temperatura fixata de Veolia maresc facturile Iesenilor cu 30%.
  Si un alt aspect Veolia nu are voie sa opreasca caldura in sezonul rece sub nici o forma, pot sa micsoreze parametrii agentului termic dar nu au voie sa opreasca caldura aste este specificat in Ord. 91/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica emis de ANRSC
  Ce opinie are primarul Chirica, ce atitudine are reprezentantul primariei in Consiliul de Supraveghere al Veoliei.
  Oare cei de la asociatii nu au nici o vina ca facturile primite la asociatiile pe care le conduc sunt mari, au ajuns sa se comporte aproape ca niste camatari.
  Sfatuiesc cetatenii care nu au caldura sa faca plangere penala impotriva celor de la Veolia si chiar asociatia de proprietari din care fac parte.

 • DAR CEI CARE SUNT LA ZI CU PLATA CHELTUIELILOR DE ÎNTREȚINERE CE-AR TREBUI SĂ FACĂ PENTRU A NU STA ÎN FRIG. DACĂ EI AU FOST CIVILIZAȚI ȘI CORECTI SI S-AU ACHITAT DE TOATE DATORIILE FATA DE ADMINISTRAȚIE ATUNCI DE CE NU BENEFICIAZĂ DIN PARTEA ACESTEIA DE CORECTITUNE SI CIVILIZAȚIE? CUM COMENTEAZA ACEASTĂ PERSOANA DE LA PRIMĂRIE AFIRMAȚIILE DIN ARTICOLUL DE IERI CA INAAP NU MAI ESTE LEGAL AUTORIZATA ÎN A ADMINISTRA ASOCIAȚII DE PROPRIETARI SI CĂ FIRMA ARE NUMAI UN ANGAJAT/ÎN AFARA DE ACEA PERSOANĂ ÎN VÂRSTĂ DE 75 DE ANI SI CARE ADMINISTREAZĂ FIRMA,SI CARE SE LĂFĂIE ÎN DITAMAI SPATIUL INTR-UN BLOC DE PE STRADA GĂRII SI CARUIA I SE PUNE PATA PE OCHI/DE NERVI,ATUNCI CÂND I SE SOLICITĂ SA-SI EXERCITE ATRIBUTIUNILE DE SERVICIU CONFORM FIȘEI POSTULUI, SI NU ÎN ULTIMUL RÂND CONFORM LEGII SI A NORMELOR EMISE IN NUMELE PRIMARIEI DE CĂTRE ACEL ,,SERVICIU ASOCIAȚII DE PROPRIETARI,, CONDUS DE ACEST I.CIOBANU. P.S. DESI IERI SE VEHICULA ZVONUL CA ASTAZI SE VA GĂSI O SOLUȚIE ,TOTUL A RĂMAS LA STADIUL DE ZVON.

 • Pentru Anonim
  Cei care sunt la zi cu plata la intretinere sa dea in judecata Veolia si Asociatia pe prima ca va fura si pe a doua ca nu va apara interesele.

 • Dar ce-ati spune dacă acest INAAP s-ar trezi cu o actiune un justiție în baza art.352/c.p.-INFRACTIUNEA DE ZADARNICIREA COMBATERII BOLILOR,deoarece ar obliga proprietarii si familiile lor in spatii neincalzite în care se pot îmbolnăvi de forme diferite de gripa sau chiar de coronavirus,cu consecințe din cele mai grave,tinand cont ca oricand este posibila carantinarea populatiei datorita cresterii indicelui de imbolnavire ?

 • Centrala de apartament. Ai caldura si apa calda cand doresti si cat doresti. Au fost multe discutii cu CET-VEOLIA. Este clar ca multi mulg din furatul locatarilor. Instrumentul de baza este administratorul, sa ma ierte cei care sunt corecti. Este mentinut sistemul acesta cu asociatiile de proprietari pentru ca se manevreaza niste bani fara a da prea multa socoteala. Normal primarul Chirica, vazand ca a fost reales, ar trebui sa schimbe ceva in bine. Si cu asociatiile de proprietari si cu pietele si cu achizitiile de tramvaie si autobuze nerulate si cu interlopii-dezvoltatori imobiliari.

Adauga un comentariu