Vaccinarea anti-COVID a început, luni, la Spitalul Colentina, 890 dintre cei 1.400 de angajaţi optând pentru imunizare, a declarat managerul instituţiei medicale, Victor Cauni.
„Organizăm vaccinarea în funcţie de secţiile care au avut cea mai mare contribuţie în lupta cu COVID şi au fost cel mai afectate de această luptă, adică secţiile ATI, secţiile pneumologie şi alte secţii. Am făcut prin compartimentul nostru de statistică un procent al acestor secţii tocmai pentru o transparenţă foarte bună şi pentru a nu exista discuţii, iar cu ajutorul directorului medical şi al echipei manageriale cred că o să reuşim să vaccinăm în cât mai scurt timp tot personalul nostru. Deocamdată avem 890 de membri ai personalului nostru din aproape 1.400 care doresc să se vaccineze. (…) O serie destul de mare din personalul nostru a fost infectat cu COVID şi aşteptăm, conform protocolului”, a precizat Cauni, într-o declaraţie acordată presei, scrie agerpres.ro.
El şi-a exprimat speranţa ca o parte cât mai mare din personalul spitalului să se vaccineze.
„Chiar sper şi la nivel naţional ca în această campanie să se vaccineze cât mai mulţi, sper ca oamenii să nu creadă toate aceste teorii ale conspiraţiei, pentru că noi am văzut într-adevăr ce face acest virus şi noi credem că acest vaccin va fi o soluţie la această problemă”, a afirmat managerul Spitalului Colentina.
Colentina, spital-suport COVID-19
Potrivit lui Victor Cauni, în această unitate medicală au fost trataţi aproximativ 3.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, cu cazuri medii şi severe.
„Din luna martie a anului trecut, Spitalul Colentina a fost spital suport COVID. Cu o mică pauză de o lună, în care am funcţionat mixt şi cu pacienţi non-COVID, am avut doar pacienţi COVID. Am avut în jur de 3.000 de pacienţi trataţi cu cazuri medii şi severe, am avut foarte mulţi pacienţi trataţi în ATI. Supravieţuirea în ATI-ul nostru a fost în jur de 39%, ceea ce este un procent excepţional”, a spus el.