Eveniment-Social

Doar doi candidați au luat notă de trecere la Bacalaureat. Liceul din Iași care se află an de an la coada listei

Publicat: 15 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doar doi candidați au luat notă de trecere la Bacalaureat. Liceul din Iași care se află an de an la coada listei
Cele mai slabe rezultate din județ obținute la Bacalaureat au fost înregistrate la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Iași

La nivelul județului Iași, rata cumulată de promovare la examenul național de Bacalaureat 2023 este de 85,2 la sută. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Iași (11,8 la sută), instituție particulară ce anul trecut a ocupat același loc

În topul unităților cu cele mai proaste rezultate obținute se află și Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Târgu Frumos (29,2 la sută), dar și Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași (26,6 la sută). Deși mai puțin de jumătate dintre absolvenții instituțiilor menționate anterior au reușit să promoveze față de anii anteriori, aceste rezultate reprezintă, momentan, un progres.

Școala cu cea mai mică rată de promovabilitate la Bacalaureat 2023

În județul Iași, din totalul celor 5.153 de candidați prezenți (4.733 din promoția curentă și 420 din promoțiile anterioare) au promovat 4.236: 4.097 de candidați aparțin promoției 2023, iar 139 provin din promoțiile anterioare. Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”, instituție particulară din Iași, se situează pe ultimul loc în clasamentul liceelor cu rezultate obținute la Bac. Din 17 candidați doar 2 au promovat cel mai important examen. Directorul unității de învățământ, Ana Bucșă, a refuzat să comenteze cum s-a ajuns în situația de a avea cea mai mică rată de promovabilitate la examenul de Bacalaureat din Iași.

Iașul, în topul județelor cu cele mai bune rezultate

Numărul mediilor de 10 obținute în această sesiune a crescut la 5, județul Iași plasându-se și în acest clasament pe poziția a III-a pe țară. Situația reflectă faptul că din cele 1.115 de teze la Limba și literatura română reevaluate în urma contestațiilor, 897 (80,45 la sută) au primit note mai mari decât la evaluarea inițială.

Pentru proba obligatorie a profilului, din cele 543 de teze pentru care s-au depus contestații, 369 (67,96 la sută) au primit note mai mari, iar la proba la alegere a profilului/specializării, din cele 559 de teze reevaluate în urma contestațiilor, 271 (48,48 la sută) au primit note mai mari decât au avut inițial. Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași (2), Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași (2), Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași (1).

A doua sesiune de examen din acest an se va desfășura în perioada 7-29 august, fiind precedată de etapa de înscriere (17-24 iulie).

Adauga un comentariu