Local

Doar 2 absolvenți ai unui liceu particular din Iași au luat Bacalaureatul!

Publicat: 30 iun. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Doar 2 absolvenți ai unui liceu particular din Iași au luat Bacalaureatul
5.077 de elevi înscriși la Bacalaureat în Iași, 4.032 au fost declarați „promovați”

Acestea sunt instituțiile de învățământ cu rată mică de promovabilitate

La nivelul județului Iași, rata de promovabilitate la examenul național de Bacalaureat 2022, înainte de contestații este de 81,6%, în creștere față de procentul de la rezultatele de anul trecut (77,9%) și peste media națională (73,3%). Cu toate acestea, la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Iași au promovat examenul doar doi absolvenți

Cele mai slabe rezultate din județ obținute la Bacalaureat au fost înregistrate în următoarele instituții de învățământ: Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”(12,5 %) Iași, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Târgu Frumos (16,0%) și Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași (18,1%).

Deși mai puțin de jumătate dintre absolvenții instituțiilor menționate anterior au reușit să promoveze, față de anii anteriori aceste rezultate reprezintă, momentan, un progres.

Intrare liceu UCECOM
Doar doi candidați de la Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret”  au promovat Bacalaureatul

Școlile cu cea mai mică rată de promovabilitate la Bacalaureat

Grupuri de tineri langa banci
La Liceul Tehnologic “Petru Rareș” au promovat examenul doar 4 tineri

În județul Iași, din 5.077 de elevi înscriși la Bacalaureat, doar 4.032 au fost declarați „promovați”. Dintre aceștia, 3.909 de candidați provin din promoția curentă, iar 123 de candidați din promoțiile anterioare.

Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”, instituție particulară din Iași, se situează pe ultimul loc în clasamentul liceelor cu rezultate obținute la „examenul maturității”. Dintre cei 16 tineri înscriși la examenul național de Bacalaureat, doar 2 au promovat cel mai important examen. Directorul unității de învățământ, Ana Bucșă, a refuzat să comenteze cum s-a ajuns în situația de a avea cea mai mică rată de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, la nivelul județului Iași.

Mai mult, 4 elevi de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Târgu Frumos au reușit să promoveze examenul, rata de promovabilitate fiind de 16%.

„Statistic, am avut 24 de elevi prezenți, 4 au promovat bacalaureatul, sunt mai mulți care au promovat la doar două dintre materii. Sperăm ca în toamnă să ajungem la o rată de promovabilitate de 40-50 %. Față de anii precedenți, e ceva mai bine, dar bineînțeles că nu suntem mulțumiți”, a declarat Gabriel Maftei, directorul Liceului Tehnologic „Petru Rareș”

Dorina Ilie, directorul Liceului de Mecatronică și Automatizări Iași, a declarat că, deși doar 12 candidați din cei 66 au promovat Bacalaureatul, rezultatul de anul acesta este mai bun decât în ultimii 3 ani.

„50 dintre elevi sunt de la seral, dar oricum anul acesta este un rezultat mult mai bun față de ultimii 3 ani. Nu spunem că nu este loc de mai bine, nu suntem nici bucuroși, dar faptul că este un pic mai bine e un lucru bun, pentru moment”, a precizat Dorina Ilie.

 Tabel cu rezultate la Bacalaureat
Rata cumulată de promovare, în județul Iași, înainte de contestații este de 81,67%

Iașul, în topul județelor cu cele mai bune rezultate

 Tanar scriind
Tinerii nemulțumiți de notele obținute au putut depune contestații

Amintim că rata cumulată de promovare în județul Iași, înainte de contestații, este de 81,67%, în creștere față de procentul de la rezultatele de anul trecut și peste media națională. Acest procent de promovabilitate situează județul Iași pe locul al doilea în ierarhia națională. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 85,42%, iar pentru promoțiile anterioare este 34,07%.

„9 candidați au obținut media 10 (8 din această sesiune și unul din sesiunea specială destinată elevilor olimpici), județul Iași plasându-se pe poziția a doua pe țară. Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Național Iași, Colegiul Național «Costache Negruzzi» Iași, Colegiul Național «Mihai Eminescu» Iași, Colegiul Național «Emil Racoviță» Iași, Liceul Teoretic «Miron Costin» Iași și Liceul Teoretic «Miron Costin» Pașcani”, a menționat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Tinerii nemulțumiți de notele obținute au putut depune contestații, urmând ca rezultatele finale să fie afișate vineri, 1 iulie 2022. În fiecare an, județul Iași se află în partea superioară a topului mediilor obținute la examenul național de Bacalaureat, rata de promovabilitate pe județ fiind mare.

Comentarii
  • Pe unul din cei doi elevi de la liceul din Iasi, îl cunosc. Mi-a fost elev. Imi lucrează la mașină, dar se scuza ” dom profesor, am pregătire la română, ma așteptați vreo oră „??? Își ajută frații, pe care îi împinge spre școală și vrea mult mai mult decât vrea orice om de vârstă lui. Felicitări Ștefan, le meriți. Fata de plagiatorul Ciuca (nu-l știi? A, n-ai pierdut nimic), tu ești întrupezi perfecțiunea!!!!!

  • Cum se numesc profesorii de la UCECOM care și-au dat silința cu elevii????Poate primesc și grădini de merit pt asta…

Adauga un comentariu