National

Doi elevi din Târgu Mureş au fost înjunghiaţi după o petrecere. Aceştia participau chiar la balul bobocilor de la liceul la care învăţau

Publicat: 04 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi elevi din Târgu Mureş au fost înjunghiaţi după o petrecere. Aceştia participau chiar la balul bobocilor de la liceul la care învăţau
Doi elevi din Târgu Mureş au fost înjunghiaţi după ce au plecat de la petrecere

În noaptea dinspre joi, 03 noiembrie 2022, spre vineri, 04 noiembrie 2022, a avut loc balul bobocilor de la Colegiul Reformat. Petrecerea s-a încheiat într-un mod tragic pentru doi elevi din Târgu Mureş care au fost înjunghiaţi după ce au plecat de la petrecere.

Din primele informaţii furnizate de conducerea şcolii, evenimentul nu a fost organizat de Colegiul Reformat din Târgu Mureş, ci de elevii care erau înmatriculaţi la aceasta instituţie. Petrecerea s-a ţinut într-un club din oraşul în cauză.

Doi elevi din Târgu Mureş au fost înjunghiaţi după o petrecere

La scurt timp după producerea incidentului, un echipaj SMURD s-a deplasat la faţa locului. Transportaţi la Unitatea de Primiri Urgente SMURD din Târgu Mureş aceştia au primit îngrijiri medicale şi se află acum internaţi în spital pentru a putea fi supravegheaţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de doctorul Maria Salanţa, cei doi tineri înjunghiaţi, ajunşi la spital în jurul orei 00:20, au 16 ani.

„Au fost aduşi în cursul nopţii, în jurul orei 0,20, doi adolescenţi de 16 ani, heteroagresiune, plăgi înţepate cu cuţit, unul dintre ei a fost înţepat în zona feţei şi umărului, iar celălalt în zona abdominală. Nu sunt leziuni critice, dar au fost internaţi pentru supraveghere la chirurgie pediatrică amândoi”, a declarat dr. Maria Salanţa.

În baza evenimentelor ce au avut loc joi noaptea, inspectorul şcolar general Sabin Pâscan a venit şi el cu o serie de precizări pentru a putea clarifica situaţia. Acesta a accentuat faptul că petrecerea nu a fost organizată de cei de la conducerea Colegiului Reformat, informaţie primită în urma discuţiei avute cu directorul adjunct de la Liceul Romano-Catolic, Tamaşi Zsolt.

„În urma discuţiilor avute cu directorul adjunct de la Liceul Romano-Catolic, Tamaşi Zsolt, am fost informat că, în cursul zilei de ieri, a avut loc balul bobocilor, iar după masă a avut loc petrecerea la un club. Nu a fost organizată de unitatea de învăţământ sau de asociaţia de părinţi, iar la această petrecere copiii au fost violenţi, unii dintre ei au fost răniţi. Dar situaţia lor este sub control, în acest moment fiind sub atentă supraveghere a medicilor”, a precizat inspectorul şcolar general Sabin Pâscan.

Mai mulți oameni injunghiați

Tot astăzi, 04 noiembrie 2022, a fost înregistrat un alt caz de înjunghiere. De această dată, victima a fost o femeie în vârstă de 22 de ani. Evenimentul a avut loc în faţa Palatului Administrativ din centrul municipiului Miercurea-Ciuc. După ce a fost înjunghiată, victima a fost transportată de urgenţă la spital pentru a putea primi îngrijiri medicale. Din informaţiile furnizate de dr. Peter Szilard, şef al Serviciului de Ambulanţă Harghita, femeia de 22 de ani se află în stare critică.

Ținem să vă amintim că și în municipiul Iași s-a produs un eveniment de acest gen în luna iunie a acestui an. În urma unei bătăi, doi bărbați au fost transportați de urgență la spital, în timp ce alți doi au fost reținuți de polițiști pentru a putea fi duși la tribunal.

Prin urmare, cazul celor doi elevi din Târgu Mureş care au fost înjunghiaţi după o petrecere nu este singurul de acest fel înregistrat în România.

Adauga un comentariu