Local

Doi frați din Iași, acuzați de trafic de droguri. Cei doi au adus marfa din Spania, ascunsă în cutii de detergent. Ieșenii, săltați ca din oală de mascați!

Publicat: 15 oct. 2021
Un bărbat cu mâinile încătușate la spate și canabis pe o masă
Doi frați din Iași vor fi nevoiți să dea ochii cu judecătorii, fiind acuzați că au adus droguri din afara granițelor

După ce au fost acuzați că au adus marfă din Spania, doi frați din Iași vor fi nevoiți să dea explicații în instanță. Astfel, anchetatorii i-au trimis ieri în judecată pe Dumitru Cristian Moraru și Iulian Cătălin Moraru, sub acuzația de trafic internațional de droguri. Oamenii legii i-au prins pe cei doi în urmă cu câteva săptămâni

Doi frați din Iași sunt acuzați de trafic de substanțe interzise. Cei doi ar fi adus marfa din Spania, ascunsă în cutii de detergent. Ieșenii au fost săltați ca din oală de către „mascați”! Acum, după ce au fost acuzați că au adus marfă din afara granițelor, cei doi frați din Iași vor fi nevoiți să dea explicații în instanță.

Astfel, anchetatorii i-au trimis ieri în judecată pe Dumitru Cristian Moraru și Iulian Cătălin Moraru, sub acuzația de trafic internațional de droguri. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Frații ieșeni Dumitru Cristian Moraru și Iulian Cătălin Moraru, acuzați de trafic internațional de droguri

Anchetatorii au susținut că cei doi frați din Iași, Dumitru Cristian Moraru și Iulian Cătălin Moraru, au intrat în vizorul lor în urmă cu câteva săptămâni. Potrivit oamenilor legii, cei doi frați au fost ridicați după ce ar fi adus droguri din Spania, împachetate în cutii cu detergent. Cantitatea de droguri era comandată din Spania si transportată de către o firmă de coletărie, la un punct din Iași. Acolo, oamenii legii i-au săltat pe cei doi, în timp ce luau pachetul care avea 4 cutii cu detergent, dar care, în interior, conțineau, de fapt, canabis.

„Pe data de 7 iulie 2021, oamenii legii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a două persoane, după ce acestea au ridicat un colet de la o societate de transport, care conținea 4 cutii de detergent, în care se aflau disimulate aproximativ două kilograme de canabis. Din cercetări a rezultat faptul că, la începutul lunii iulie 2021, persoanele bănuite ar fi procurat din Spania o cantitate de canabis, pe care ar fi introdus-o pe teritoriul României prin intermediul unei societăti de transport colete. Anchetatorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de introducere fără drept, în țară, de droguri de risc și trafic de droguri de risc”, au precizat atunci oamenii legii.

Săltați de „mascați” și duși la audieri

La scurt timp de la prinderea în flagrant, Dumitru Cristian Moraru și Iulian Cătălin Moraru au fost săltați de „mascați” și duși la audieri. După câteva ore, cei doi ieșeni au fost reținuți pentru 24 de ore, sub acuzațiile amintite. Ulterior, cei doi au fost duși în fața instanței, cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost admisă de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. Mai apoi, frații din Iași au contestat măsura luată în cazul lor.
Din păcate, în ultimii ani, în județul Iași au fost descoperite tot mai multe astfel de cazuri, în care diferite persoane au adus substanțe interzise, pentru a le comercializa pe „piața neagră”. Așadar, zeci de ieșeni au fost audiați, reținuți, arestați preventiv, cercetați, trimiși în judecată și chiar condamnați definitiv pentru trafic de droguri.

Adauga un comentariu