Local

Doi indivizi suspectați de trafic de droguri au fost reținuți, însă la scurt timp au fost lăsați în libertate. Anchetatorii trebuie să mai adune probe

Publicat: 04 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi indivizi suspectați de trafic de droguri au fost reținuți însă la scurt timp au fost lăsați în libertate. Anchetatorii trebuie să mai adune probe
Doi indivizi au scăpat, cel puțin deocamdată, de gratii, deși sunt suspectați de trafic de droguri de mare risc

Polițiștii au pus mâna din nou pe traficanți de droguri. Zilele trecute, doi indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore pentru trafic de droguri. Judecătorii au decis însă să nu-i mai țină în spatele gratiilor. Cu toate acestea, ancheta în cazul lor continuă. În ultima perioadă tot mai mulți indivizi au ajuns să fie anchetați pentru fapte similare

Doi indivizi, suspectați de trafic de droguri de mare risc au fost reținuți zilele trecute, însă au scăpat de gratii. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de anchetatori pe numele lui Valentin Mihăiță Chiriac și al lui Alexandru Viorel Baboi.

„Instanța respinge, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată în ceea ce îi privește pe inculpații Valentin Mihăiță Chiriac, zis «Asafte», cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, și Alexandru Viorel Baboi, zis «Manex», cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul Valentin Mihăiță Chiriac, pentru o perioadă de 60 de zile. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul Alexandru Viorel Baboi, pentru o perioadă de 60 de zile”, au precizat magistrații ieșeni.

Valentin Mihăiță Chiriac și Alexandru Viorel Baboi sunt acuzați de trafic de droguri de mare risc

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Oamenii legii au menționat că Valentin Mihăiță Chiriac și Alexandru Viorel Baboi au intrat recent în vizorul lor. Potrivit unor informații primite de anchetatori, cei doi indivizi s-ar fi ocupat cu traficul de droguri de mare risc. După o acțiune care a avut loc în urmă cu 3 zile, cei doi tineri au fost săltați și duși la audieri. Mai apoi, Valentin Mihăiță Chiriac și Alexandru Viorel Baboi au fost reținuți pentru 24 de ore, sub acuzația amintită.

Mai apoi, anchetatorii ieșeni au formulat o propunere de arestare preventivă pe numele celor doi tineri. Numai că judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au considerat că nu se impune o astfel de măsură preventivă, ci că aceștia pot fi cercetați sub control judiciar. Acum, rămâne de văzut dacă anchetatorii vor contesta sau nu decizia luată de prima instanță. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla cu cei doi tineri suspectați de trafic de droguri de mare risc.

Tot mai multe cazuri de trafic de droguri, în județul Iași

Din păcate, în ultimele luni, la Iași au fost descoperite tot mai multe cazuri similare. De exemplu, pe data de 7 iulie 2021, polițistii din Iași au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a doi indivizi, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară, de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

„În cauză s-a reținut faptul că, la începutul lunii iulie 2021, inculpații au procurat din Spania o cantitate de cannabis, pe care au introdus-o pe teritoriul României, prin intermediul unei firme de coletărie. Pe 7 iulie 2021, ofițerii de Poliție judiciară Iași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia au ridicat de la societatea de transport un colet, ce conținea 4 cutii de detergent, în care era disimulată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de cannabis.

Pe 8 iulie 2021, inculpații au fost prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și al ofițerilor de poliție judiciară din Alba Iulia. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au afirmat oamenii legii.

Adauga un comentariu