National

Doi îndrăgostiți, soț și sotie de 51 de ani, s-au vaccinat anti-COVID chiar de Dragobete

Publicat: 25 feb. 2021
sotii popescu care s-au vaccinat
Doi îndrăgostiți, soț și sotie de 51 de ani, s-au vaccinat anti-COVID chiar de Dragobete

O poveste de iubire impresionantă vine de această dată din București. Lumea medicală avea să rămână uimită atunci când doi îndrăgostiți, soț și sotie de 51 de ani, s-au vaccinat anti-COVID chiar de Dragobete.

”Împreună! Au venit la braț, dis-de-dimineață, să facă doză a două de vaccin, la Spitalul Universitar de Urgență București”, se arată pe pagină de Facebook RO Vaccinare.

S-au vaccinat anti-COVID chiar de Dragobete

Doi îndrăgostiți din Capitală au uimit medicii. Soț și soție de 51 de ani, cu o căsnicie frumoasă, cei doi bătrâni au venit de braț pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

Soții Popescu din București au dat dovadă de o iubire curată și au uimit pe toată lumea. După o căsnicie de 51 de ani, cei doi au venit de Dragobete pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus, notează newsbucuresti.ro.

„Este despre soții Popescu, despre povestea lor de dragoste, care durează atât de frumos… de 51 de ani. Au decis să se vaccineze, la fel cum au trăit mare parte din viață lor: Împreună! Au venit la braț, dis-de-dimineață, să facă doză a două de vaccin, la Spitalul Universitar de Urgență București”, se arată pe pagină de Facebook RO Vaccinare.

”El: cu privirea fermă, dar caldă, de bunic drag: „Vaccinați-vă, să fiți bine!”
Ea: cu ochi zâmbitori, conducându-și mândră soțul spre cabinetul de vaccinare: „M-am săturat să stau în casă! Singurul mod în care vom scăpa de necazul acesta este să ne vaccinăm. Și, iată-ne! Ne vaccinăm!”, mai spune sursa citată.

Campania de vaccinare pentru personalul din învățământ

Campania de vaccinare pentru personalul din învățământ se desfășoară în termeni distincți față de campania de vaccinare națională. Programările nu se fac în platforma informatică, ci în cadrul inspectoratele școlare, care trimite datele la direcțiile de sănătate publică.

„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer vă fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat.

Vaccinul anti-COVID-19 va deveni vaccin sezonier?

Duminică, 21 februarie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit la Antena 3 despre posibilitatea că vaccinul împotriva coronavirusului să nu devină un vaccin sezonier, care să fie repetat an de an, așa cum se procedează cu vaccinul antigripal.

În momentul în care a fost întrebat dacă vaccinul anti-COVID-19 vă deveni vaccin sezonier, Valeriu Gheorghiță a oferit următorul răspuns:

„Nu cred, impactul pandemiei va fi mult diminuat. Toate ţările doresc că în decurs de şase luni să ajungă la un grad de imunizare de 60-70 la sută din populaţie. Atunci, scade foarte mult posibilitatea că virusul să facă noi mutaţii care să scadă din eficacitatea vaccinurilor. Coronavirusul acumulează lunar doua mutaţii, spre deosebire de virusurile sezoniere care acumulează până la 10-12 mutaţii”.

Acesta a arătat că în momentul de față coronavirusului are un „rezervor” de persoane la care se poată răspândi şi în acest fel să genereze mutaţii. Din fericire, pe măsură ce vaccinarea avansează, acest lucru dispare treptat.

Adauga un comentariu