Local

Doi minori de 2 şi 11 ani, transferaţi de la Suceava la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce au fost împuşcaţi în zona ochilor

Publicat: 03 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi minori de 2 şi 11 ani transferaţi de la Suceava la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi după ce au fost împuşcaţi în zona ochilor
Incidente grave la Suceava

Un copil în vârstă de 11 ani din Suceava a fost împușcat în ochi, serile trecute, de un alt adolescent de 17 ani, cu un pistol de airsoft. Copilul a ajuns la spital cu o plagă oculară gravă, fiind apoi transferat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

„Un copil de 11 ani, cu o plagă produsă de o armă comprimat la nivelul ochiului. A fost internat în clinica de Oftalmologie a Spitalului Sfântul Spiridon, având o contuzie la nivelul ochiului, cu o hemoragie în interiorul ochiului. Pacientul are afectată vederea, este sub tratament şi monitorizare de către Oftalmologie. Deocamdată, prognosticul funcţional este rezervat. Speram însă într-o evoluţie favorabilă, copilul va avea nevoie de tratament atât acum, în Urgenţă, cât şi mai departe”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șef UPU-SMURD Iași.

Totodată, se pare că şi un copil de numai doi ani din Suceava a fost împuşcat în zona ochilor cu un pistol cu alice.

„Un copil de doi ani din Suceava a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava în Iaşi. A fost evaluat întâi la Spitalul Sfânta Maria, apoi a fost adus la noi, unde a fost internat în Clinica de Chirurgie maxilo-faciala. Diagnosticul este de plăgi împuşcate, posibil alice, cu mai multe zone de corp restant la nivelul obrazului stâng şi sub orbitar stâng. Din fericire, fără afectarea vederii. A fost operat de către echipa de chirurgie maxilo-faciala şi extraşi corpii străini. Evoluţia post operatorie a fost una favorabilă. A mers la domiciliu şi urmează să revină la control. Sperăm într-o evoluţie favorabilă”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, șef UPU-SMURD Iași.

 

Adauga un comentariu