Local

Doi oameni de afaceri din Botoșani, trimiși în judecată de procurorii DIICOT Iași pentru trafic internațional de droguri! Alături de cei doi ajunge în fața judecătorilor și un angajat!

Publicat: 29 mai 2020
În urma acțiunii ce îi viza pe cei doi oameni de afaceri din Botoșani și pe angajatul lor, procurorii DIICOT Iași au descoperit o cantitate de peste un kilogram de droguri
Droguri descoperite de către procurorii DIICOT Iași la acțiunea desfășurată în urmă cu două luni

Procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a unor oameni de afaceri din Botoșani, Cristinel Nicușor Vasiliu și Mariana Vasiliu, dar și a unui angajat de-al lor, Bogdan Marian Ababei. Acuzația adusă de anchetatori în acest caz este cea de trafic internațional de droguri. Soții Vasiliu au o firmă de transport, ce efectua curse pe ruta România – Scoția

Doi oameni de afaceri din Botoșani, soț și soție, au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași. Alături de cei doi va fi nevoit să dea explicații în fața judecătorilor și șoferul angajat la firma lor, Bogdan Marian Ababei.

Astfel, anchetatorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Cristinel Nicușor Vasiliu, a Marianei Vasiliu și, respectiv, a lui Bogdan Marian Ababei, sub acuzația de trafic internațional de droguri. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal, după care judecătorii vor asculta ce au de spus procurorii DIICOT și inculpații, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Oamenii de afaceri, ridicați de procurorii DIICOT Iași în urmă cu două luni

Cei doi oameni de afaceri și angajatul lor au fost ridicați de procurorii DIICOT Iași în urmă cu aproximativ două luni.

„Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților C.N.V. (Cristinel Nicușor Vasiliu – n.r.), M.V. (Mariana Vasiliu – n.r.) și B.M.A. (Bogdan Marian Ababei – n.r.) pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri mare risc. În cauză s-a stabilit că inculpatul C.N.V., administrator al unei societăți de transport internațional persoane și colete, care în principal efectuează curse pe ruta România – Scoția, a introdus în țară, prin intermediul firmei, importante cantități de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 de euro pe kilogram”, au declarat procurorii DIICOT Iași.

Ce au spus anchetatorii DIICOT Iași despre modul în care au ajuns drogurile în România

Procurorii DIICOT Iași au mai afirmat că șoferul mașinii, Bogdan Marian Ababei, ar fi preluat un colet ce conținea o cantitate impresionantă de cocaină.

„În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, inculpatul B.M.A., șofer în cadrul societății deținute de către inculpatul C.N.V., a preluat în cursul zilei de 2 martie 2020, de pe teritoriul Marii Britanii, un colet ce conținea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o inculpatului C.N.V., imediat după ce acesta a revenit pe teritoriul României”, au adăugat procurorii DIICOT Iași.

La acel moment, DIICOT Iași, împreună cu ofițerii BCCO, au efectuat un flagrant. Ofițerii au găsit cantitatea de 1,025 de kilograme de cocaină.
Pe data de 4 martie 2020, procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a soților Cristinel Nicușor Vasiliu și Mariana Vasiliu, imediat după ce aceștia au încercat să vândă cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină, în municipiul Iași. Tot pe data de 4 martie 2020, procurorii DIICOT Iași și polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei și 42.800 de lire sterline, dar și trei autoturisme și autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.
Ulterior, cei trei suspecți au fost prezentați Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii
  • De ce in Romania in comunicatele de presă la astfel de jeguri, de gunoaie nu li se da numele concrete si fotografii?! Ăștia sunt niste gunoaie ale societății! Pedepsele pt asa ceva ar trebui să fie atât de mari încât să creeze pentru alții Puterea Exemplului si sa le fie frică să mai facă astfel de fapte! Așa la noi, acum ii mai și întreține statul.

Adauga un comentariu