National

Doi polițiști din Suceava au fost amendați după ce au parcat pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

Publicat: 14 mart. 2021
Doi polițiști suceveni au fost amendați după ce au parcat mașina pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilități

Doi polițiști suceveni au fost amendați după ce au parcat mașina pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

Doi polițiști suceveni au fost amendați cu 2.000 de lei, după ce au parcat mașina de serviciu nu pe unul, ci pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilități, scrie Monitorul de Suceava. Autospeciala a fost fotografiată de un trecător, în parcarea unui hipermarket din Suceava și distribuită pe rețelele sociale.

Polițiștii au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități pentru că aveau o „urgență”

Agenții au încercat să se apere și au spus că au intervenit rapid la sesizările unor cetățeni și de aceea parcaseră greșit. De altfel, unul dintre polițiști a rămas în mașină iar al doilea intrase în magazin, pentru a face verificări. Nu au scăpat însă de amendă. Mașina de serviciu ar fi trebuit să aibă în funcțiune semnalele acustice și luminoase, așa cum prevăd procedurile în cazul unei intervenții, pentru a justifica parcarea greșită.

O mașină de poliție a fost surprinsă sâmbătă dimineață în parcarea unui supermarket din orașul Suceava pe locurile destinate persoanelor cu handicap.
În urma cercetărilor, cei doi polițiști au fost amendați cu 20.000 de lei, relatează Monitorul de Suceava.
Autoturismul Dacia Logan staționa pe două locuri de parcare special amenajate pentru persoanele cu handicap. Echipajul era format dintr-un agent de la Poliția municipiului Suceava și un polițist local.
Cei doi agenți au invocat o urgență, anume verificarea unor persoane care deranjau oamenii în zonă.
Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, a declarat că în urma apariției fotografiei în spațiu public, colegii de la Biroul Rutier Suceava au aplicat o amendă de 2.000 de lei colegilor care au săvârșit contravenția.
Amenda a fost dată în baza Legii 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu referire la articolul care pedepsește parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, sancțiunea prevăzută de lege fiind amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.
Comentarii
  • Felicitări, asta înseamnă normalitate și respectarea legii, netinand cont de statutul celor care o încalcă! De obicei, polițiștii se acopera între ei, pe principiul,, Corb la corb nu-și scoate ochii! ” Și se fac lucruri mult mai grave decât acesta…

Adauga un comentariu