Local

Doi suspecți de trafic cu etnobotanice, arestați preventiv! Judecătorii ieșeni au admis propunerea făcută de anchetatori!

Publicat: 14 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi suspecți de trafic cu etnobotanice arestați preventiv Judecătorii ieșeni au admis propunerea făcută de anchetatori
Mascații au efectuat mai multe percheziții în Iași pentru a destructura o rețea de trafic de etnobotanice

Doi indivizi suspectați de trafic cu etnobotanice au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea făcută de anchetatori pe numele lui Vlad Constantin Turculeț și al lui Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”. Cei doi au fost săltați de „mascați” la finele săptămânii trecute, după o serie de percheziții efectuate de oamenii legii

Doi ieșeni au ajuns după gratii, fiind suspectați de trafic cu etnobotanice. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea făcută de anchetatori pe numele lui Vlad Constantin Turculeț și al lui Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”.

„Instanța admite propunerea formulată de DIICOT Iași. În consecință, ia față de inculpații Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, pentru efectuarea de operațiuni fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă a inculpaților menționați”, au afirmat magistrații ieșeni.

Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”, au contestat arestarea preventivă

Decizia luată de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași a fost deja contestată de către Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”. Acum, urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare cu cei doi indivizi suspectați de trafic cu etnobotanice.
La finele săptămânii trecute, cei doi au intrat în atenția polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și al procurorilor DIICOT. Astfel, anchetatorii au documentat activitatea unor persoane bănuite de efectuarea de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Ce au descoperit oamenii legii la percheziții

Oamenii legii au efectuat două percheziții domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 260 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 128.940 de lei, 11 telefoane mobile, 31 de cartele telefonice și 3 cântare electronice de mare precizie.

„Pe baza probatoriului administrat în cauză, cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași și duse în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Acțiunea a beneficiat de sprijinul agenților din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Adauga un comentariu