International

Donald Trump a fost cenzurat pe Facebook și pe Twitter, după ce a făcut o paralelă între gripă și COVID-19

Publicat: 06 oct. 2020

Marți, 6 octombrie, Facebook şi Twitter au luat măsuri împotriva unor postări ale preşedintelui american, Donald Trump. Acesta a încălcat regulile contra dezinformării legate de nou coronavirus prin sugerarea că boala COVID-19 este asemenea gripei.

”Mulţi oameni mor în fiecare an din cauza gripei, uneori peste 100.000, în pofida vaccinului. Închidem ţara? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim cu Covid, pentru majoritatea populaţiilor mult mai puţin letală!!!”, a scris Trump pe Twitter.

Donald Trump a fost cenzurat pe Facebook și pe Twitter, după ce a făcut o paralelă între gripă și COVID-19

Facebook a anunțat că postarea președintelui a fost ștearsă, însă înainte de a se întâmpla acest lucru, a fost distribuită de aproximativ 26.000 de ori, conform datelor CrowdTangle, sistemul de măsurare al companiei.

”Eliminăm informaţiile incorecte legate de severitatea Covid-19”, a declarat un purtător de cuvânt a Facebook.

Cea mai cunoscută platformă de socializare din lume, care exceptează politicienii de programul de verificare a informaţiilor, ia rareori măsuri împotriva postărilor lui Donald Trump.

Facebook a şters prima oară o postare a preşedintelui Trump în luna august. Postarea includea un video în care preşedintele afirma în mod fals că copiii sunt ”aproape imuni” la Covid-19.

Tot marți, Twitter a dezactivat repostările unui tweet asemănător cu cel al lui Trump şi a introdus o etichetă de avertizare, în care menționează că tweetul respectiv încalcă regulile referitoare la ”răspândirea de informaţii înşelătoare şi posibil dăunătoare legate de Covid-19”, dar că ar putea fi în interesul public ca postarea să rămână vizibilă.

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, în sezonul de gripă 2019-2020, gripa a fost asociată cu 22.000 de decese în SUA.

De la debutul pandemiei, peste 210.000 de oameni au murit în Statele Unite, fapt ce constituie cel mai mare bilanţ din lume.

Mesajul lui Donald Trump după externare: „Să nu vă fie frică de Covid-19!“

Donald Trump, ieşit de curând din spital, dar infectat în continuare cu noul coronavirus, a transmis un mesaj după externare. Donald Trump i-a îndemnat pe americani să iasă din case, rămânând prudenţi, în pofida celor peste 200.000 de morţi cauzate de pandemie în ţară, notează AFP.

„Nu vă fie frică, îl veţi învinge!“, a declarat preşedintele american în legătură cu COVID-19, înainte de a adăuga: „ieşiţi din case, fiţi prudenţi”.

Mesajul lui Donald Trump după externare: „Am fost în prima linie, am dat exemplul“

În legătură cu propria spitalizare, Donald Trump, care s-a declarat probabil imunizat, a explicat într-un mesaj video pe Twitter: „Am fost în prima linie, am dat exemplul“.

În timpul spitalizării, preşedintele Donald Trump a folsoit medicamentul experimental pentru Covid-19 dezvoltat de Regeneron.

Preşedintelui SUA i-au fost administrate 8 grame din tratamentul cu anticorpi monoclonali al Regeneron, au anunţat medicii acestuia.

Compania a precizat că a oferit medicamentul preşedintelui ca răspuns la o solicitare a medicilor acestuia, pe bază de ”compasiune”, o procedură care permite accesul extins la medicamente experimentale pentru boli care pun imediat viaţa în pericol, potrivit Administraţiei peentru Alimente şi Medicamente (FDA).

 

Adauga un comentariu