National

Donald Trump a transmis un comunicat cu privire la alegerile din SUA: „Am întâmpinat la tot pasul rezistenţă faţă de acest principiu din partea democraţilor”

Publicat: 06 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump a transmis un comunicat cu privire la alegerile din SUA Am întâmpinat la tot pasul rezistenţă faţă de acest principiu din partea democraţilor
Donald Trump, președintele în exercițiu al SUA

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a anunţat, vineri seară, că va apela la toate procedurile juridice de contestare a rezultatelor în statele decisive pentru rezultatul scrutinului prezidenţial, cerând transparenţă în numărarea voturilor.

„Credem că poporul american are dreptul la transparenţă deplină în privinţa numărării voturilor şi validării alegerilor, iar aici nu mai este vorba de alegerile din anumite circumscripţii. Este vorba de integritatea întregului proces electoral. Noi am spus de la început că toate buletinele de vot exercitate legal trebuie numărate, iar cele ilegale nu ar trebui numărate, dar am întâmpinat la tot pasul rezistenţă faţă de acest principiu din partea democraţilor”, afirmă Donald Trump, potrivit unui comunicat oficial difuzat de Fox News.

„Vom continua acest proces din toate punctele de vedere legale pentru a garanta că poporul american are încredere în sistemul nostru de guvernare. Nu voi renunţa niciodată la lupta pentru voi şi pentru naţiunea noastră”, a declarat Trump.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, are şanse mari să obţină confirmarea victoriei în scrutinul prezidenţial din SUA. Echipa lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive.

Situația alegerilor prezidențiale din America. Joe Biden a făcut o nouă declarație

Candidatul democrat Joe Biden a făcut o nouă declaraţie joi, în jurul orei 23.30 (ora României) în care a cerut susţinătorilor săi să aibă răbdare până la încheierea numărării voturilor, care continua, la două zile de la alegeri, în mai multe state-cheie din SUA.

Biden s-a adresat americanilor vorbind din Wilmington, Delaware, după ce a participat la o întrunire în care a fost informat despre ultimele evoluţii ale pandemiei de COVID în SUA.

El a făcut apel la răbdarea susţinătorilor săi şi a reiterat că „trebuie numărat fiecare vot”.

„Eu şi cu Sen. Harris (Kamala Harris, candidatul democrat la funcţia de vicepreşedinte al SUA, n.r.) suntem foarte mulţumiţi în legătură cu rezultatele. Nu avem nicio îndoială că, odată terminată numărarea voturilor, vom fi declaraţi învingători. Cer, deci, tuturor să rămânem calmi. Procesul funcţionează. Numărătoarea se finalizează şi vom şti, curând, rezultatele. Vă mulţumim tuturor pentru răbdare, dar trebuie să numărăm voturile”, a concluzionat el.

În tabăra republicană, a cărei tactică presupune multiple tentative de a bloca numărarea voturilor sosite prin corespondenţă, actualul preşedinte a înregistrat două înfrângeri pe teren juridic.

Justiţia din Michigan şi Georgia respinge cererea lui Trump de oprire a numărării voturilor prin corespondenţă

Un judecător statal din Michigan a respins demersul juridic al echipei de campanie a lui Trump, care solicitase oprirea imediată a numărătorii voturilor până ce reprezentanţii săi obţin acces „semnificativ” la procesul de numărare şi atribuire a voturilor.

Iar în Georgia, o altă instanţă de judecată a respins procesul intentat de avocaţii republicanilor, în vederea stopării, în Savannah, a ceea ce ei au numit procesul de numărare „ilegală” a voturilor primite prin corespondenţă după închiderea urnelor.

Un alt stat-cheie care este pe cale să tranşeze soarta alegerilor, Nevada, a intrat, la rândul său, în vizorul staff-ului de campanie republican.

Aceştia au spus că deţin probe conform cărora circa 10.000 de alegători care nu mai au reşedinţa în Nevada au votat în acest stat. Mai mult, republicanii susţin că în Nevada au fost contabilizate voturi ale unor persoane decedate.

Adauga un comentariu