International

Donald Trump va vota anticipat, sâmbătă, în Florida

Publicat: 23 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump va vota anticipat sâmbătă în Florida
Donald Trump, președintele în exercițiu al SUA

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, va vota anticipat, sâmbătă, în Florida, a anunţat joi Casa Albă. Preşedintele Trump a prevăzut să voteze anticipat sâmbătă, la West Palm Beach”, a precizat purtătorul său de cuvânt, Judd Deere.

Donald Trump urmează să ajungă vineri, 23 octombrie, în Florida unde va participa la mai multe mitinguri de campanie.

Alegerile în care se înfruntă Donald Trump şi Joe Biden vor avea loc la 3 noiembrie, dar americanii au posibilitatea de a vota anticipat în numeroase state.

Peste 45 de milioane de americani au votat deja prin corespondenţă sau în persoană

În special din cauza pandemiei de coronavirus şi temerilor de contaminare în ziua scrutinului, peste 45 de milioane de americani au votat deja prin corespondenţă sau în persoană, cu peste 30% faţă de participarea totală din 2016, potrivit organizaţiei independente Elections Project.

Zilele trecute s-au înregistrat cozi la care cetăţenii au trebuit să aştepte şi 11 ore pentru a vota, dovadă că americanii iau foarte în serios bătălia pentru Casa Albă dintre actualul preşedinte republican Donald Trump şi candidatul Partidului Democrat, Joe Biden.

De pildă, zilele trecute statul Georgia a înregistrat o cifră record de peste 126 de mii de voturi exprimate.

De asemenea, în Ohio – unul dintre aşa-numitele „state-schimbătoare” („swing states”), care pot înclina decisiv balanţa în favoarea viitorului preşedinte ales al SUA – au fost solicitate peste 2,3 milioane de buletine de vot, dublu faţă de numărul solicitat în aceeaşi perioadă la alegerile din 2016.

Conform ultimelor rapoarte de monitorizare, numărul de voturi favorabile democraţilor este dublu faţă de cel al republicanilor.

Donald Trump, în Palm Beach

Preşedintele american a anunţat la sfârşitul lui 2019 că abandonează New Yorkul şi face din Palm Beach noua sa reşedinţă principală şi, prin urmare, fiscală.

Newyorkez întreaga sa viaţă, Donald Trump a fost crescut în cartierul Queens, iar mai târziu s-a mutat în Manhattan.

„Iubesc New Yorkul şi pe oamenii minunaţi din New York, dar, în pofida faptului că plătesc milioane de dolari în oraş, în taxe locale şi pentru stat în fiecare an, am fost tratat foarte prost de liderii politici atât ai oraşului, cât şi ai statului”, a spus Donald Trump, referindu-se la New York.

Ultima dezbatere dinaintea alegerilor

Președintele SUA, Donald Trump, și rivalul său de la Casa Albă, Joe Biden, s-au confruntat pe subiecte precum Covid-19, dar şi-au adus și acuzații de corupție, în ultima lor dezbatere TV.

În ceea ce privește pandemia, Biden nu va exclude mai multe blocaje, în timp ce Trump a insistat că este timpul să redeschidă SUA. Trump a citat afirmații neîntemeiate că Biden a profitat personal de afacerile fiului său. Democratul a adus la iveală impozitele opace ale lui Trump.

Biden are un avans național solid, mai rămânând 11 zile până la alegeri. Dar marja este mai mică în câteva state care ar putea vota în ambele sensuri și, în cele din urmă, să decidă rezultatul. Peste 47 de milioane de oameni și-au exprimat deja votul într-o creștere record a votului provocată de pandemie.

Duelul principal de joi seară din Nashville, Tennessee, a fost unul mai puţin conflictual și mai substanţial decât confruntarea anterioară a celor doi din 29 septembrie, care s-a transformat în insulte și denumiri. Însă dezbaterea de 90 de minute, moderată de Kristen Welker de la NBC, a arătat o mulțime de atacuri personale între adversari, a căror antipatie reciprocă era palpabilă.

 

Adauga un comentariu