Local

Dosare penale pe bandă rulantă pe șoselele din județ! Șofer din Iași, prins băut la volan! Un alt bărbat, descoperit conducând fără carnet!

Publicat: 13 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dosare penale pe bandă rulantă pe șoselele din județ Șofer din Iași prins băut la volan Un alt bărbat descoperit conducând fără carnet
Doi ieșeni s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși în neregulă de oamenii legii, în traficul rutier din județ

În doar câteva ore, doi ieșeni s-au ales cu dosare penale pe șoselele din județ. Polițiștii l-au prins șofând pe un tânăr de 31 de ani care a urcat băut la volan. Un alt ieșean a fost prins șofând fără a avea acest drept. Într-o singură zi, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare

Oamenii legii întocmesc dosare penale pe bandă rulantă pe șoselele din județ! Un șofer din Iași a fost prins băut la volan! După câteva ore, un alt bărbat a fost găsit conducând o mașină fără a avea permis!

„Pe data de 11 februarie 2021, agenții din cadrul Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani au prins un bărbat de 31 de ani, din comuna Popricani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul European nr. 583, în comuna Lețcani, fiind sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Un alt bărbat, prins șofând fără carnet

Tot pe data de 11 februarie 2021, oamenii legii au prins un alt ieșean „în ofsaid”.

„Agenții din cadrul Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani au prins un bărbat de 45 de ani, din municipiul Iași, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean nr. 282, în comuna Rediu, având suspendat dreptul a conduce. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările continuă și în această situație”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Zeci de permise reținute de polițiști pe străzile din Iași

În doar 24 de ore, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 70 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. Așadar, au fost date peste 390 de amenzi. Mai mult, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.

„Au fost organizate 14 acțiuni și s-a intervenit la 75 de incidente, dintre care 66 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 25 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 399 de amenzi, în cuantum de 114.980 de lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

De remarcat este faptul că, în fiecare zi, oamenii legii descoperă 2-3 șoferi care ori au consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, ori nu au documentele în regulă sau nu au permis. De altfel, în ultima săptămână, mai mulți ieșeni au ajuns chiar în arest, după ce au fost descoperiți în neregulă de către oamenii legii.

Foto: arhivă

Adauga un comentariu