Eveniment-Social

Dosare penale pe bandă rulantă la Iași. Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan de polițiștii rutieri

Publicat: 02 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dosare penale pe bandă rulantă la Iași. Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan de polițiștii rutieri
Polițiștii din Iași în timpul unor controale

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce s-au urcat băuți la volan. Polițiștii au acționat în mai multe zone din județ, iar în urma verificărilor au constatat mai multe infracțiuni. Acum, șoferii care au fost depistați trebuie să dea explicații în fața legii

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale la Iași. Agenții din cadrul Poliției municipiului Pașcani au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, însă a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă. De asemenea, bărbatul a fost amendat, conform Legii nr. 55/2020, pentru deplasarea nejustificată pe drumurile publice în intervalul orar 23:00 – 5:00.

Și agenții din cadrul Poliției orașului Hârlău au prins recent un bărbat de 50 de ani, din județul Botoșani, în timp ce conducea un autotuism în comuna Deleni, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Un bărbat a ajuns în arest după ce s-a urcat băut la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul, un tânăr de 29 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe DJ 247, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu niște copaci, în urma impactului rezultând rănirea tânărului. În urma testarii acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Trebuie precizat faptul că polițiștii ieșeni au intervenit zilele trecute la peste 50 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Astfel, au fost date peste 350 de amenzi, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni. Au fost organizate acțiuni și s-a intervenit la 53 de incidente, dintre care 43 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 28 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 352 de amenzi, în cuantum de 180.796 de lei. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Adauga un comentariu