Titlurile zilei

Două centre medico-sociale din Iași par a fi abonate la serviciile Proconsulting Casa SRL! Firma a obținut, în ultimii doi ani, bani frumoși din zeci de contracte încredințate direct – FOTO

Publicat: 29 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Două centre medico-sociale din Iași par a fi abonate la serviciile Proconsulting Casa SRL Firma a obținut în ultimii doi ani bani frumoși din zeci de contracte încredințate direct - FOTO
Două centre medico-sociale din Iași, Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei și Unitatea Medico-Socială Răducăneni, par a fi abonate la serviciile firmei Proconsulting Casa SRL

Două centre medico-sociale din Iași par a fi abonate la serviciile firmei Proconsulting Casa SRL. În ultimii doi ani, Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei și Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni au încheiat 13 contracte cu această firmă, în valoare totală de 431.831 de lei

Proconsulting Casa SRL, firmă deținută de Bogdan Cătălin Filioreanu, a fost înființată în anul 2007, având ca obiect de activitate realizarea de lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Deși firma poate face tot felul de imobile nerezidențiale (clădiri de birouri, spitale, școli, edificii religioase etc) și poate realiza reparații, în ultimii ani s-a axat pe prestarea de lucrări de construcție și reparație la două centre medico-sociale din Iași. În 2021, societatea, ce are sediul pe Aleea Nicolina, nr. 10, număra 4 angajați și avea o cifră de afaceri de 252.190 de lei.

La Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei se fac lucrări de amenajări interioare

În data de 15 mai 2023, Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei îi încredința, în mod direct, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), firmei Proconsulting Casa SRL un contract în valoare de 87.265 de lei. Societatea deținută de Bogdan Cătălin Filioreanu va trebui să presteze pentru unitatea medico-socială lucrări de amenajări interioare-finisaje. La descrierea achiziţiei se arată că firma va aplica amorsă, va zugrăvi, va desface gresia și faianța de pe pereți și le va înlocui cu unele noi.

„Șlefuire/amorsare = 596mp; Var lavabil în 2 mâini = 596 mp; Desfacere faianță și gresie = 48mp; Faianță = 41 mp; Gresie =13 mp; Pereți gips carton la 4m = 103mp; Tavan gips carton = 20mp; Uși =8mp Geamuri = 7mp; Contrarame din profil oțel = 33ml; Glet de ipsos = 238mp”, se arată în descrierea achiziţiei.

Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei a apelat la serviciile acestei firme şi în luna iulie 2022, când a încheiat cu Proconsulting Casa SRL un contract în valoare de 34.454 de lei. În schimbul acestei sume, firma a desfăşurat lucrări de amenajări interioare. Mai precis, a aplicat amorsă şi a zugrăvit 760 de metri pătraţi, a desfăcut dușumelele de lemn, iar în locul lor s-a turnat o pardoseală de beton și s-a pus gresie.

Reporterii BZI au contactat-o pe Simona Gociu, pentru a afla mai multe detalii despre lucrările care urmează să se desfășoare în cadrul unității medico-sociale.

„Sunt plecată din localitate, sunt înconjurată de o grămadă de lume, chiar nu pot astăzi să furnizez astfel de informații. Eu nu eram director anul trecut când s-au făcut lucrările”, a declarat Simona Gociu, director interimar al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Podu Iloaiei.

Proconsulting Casa SRL a încheiat zeci de contracte cu două centre medico-sociale din Iași

Două centre medico-sociale din Iași, Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei și Unitatea de Asistemță Medico-Socială Răducăneni, par a fi abonate la serviciile Proconsulting Casa SRL. Firma deținută de Bogdan Cătălin Filioreanu a început să încheie contracte cu Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni în anul 2018, când a efectuat lucrări de reparații în valoare de 145.136 de lei.

În anul 2019, numărul de contracte a început să crească, firma reușind să încheie cu instituția publică 4 contracte, în valoare totală de 393.336 de lei. Anul următor a furnizat Unității de Asistență Medico-Socială Răducăneni servicii în valoare de 295.941,77 lei, urmând ca în 2021 să obțină, prin încredințare directă, 6 contracte cu Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni, în valoare de 178.700 de lei.

În anul 2022, firmei SC Proconsulting Casa SRL i s-au încredințat de către Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni 9 contracte, în valoare de 242.972 de lei, pentru furnizarea de lucrări de reparații și lucrări de amenajări interioare. Acesta este anul în care societatea a reușit să obțină, pe lângă contractele cu Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni, și un contract cu Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei. Firma lui Bogdan Cătălin Filioreanu a obținut contracte cu cele două centre medico-sociale și în anul curent.

Astfel, în februarie 2023, contra sumei de 32.940 de lei, firma se obliga să presteze lucrări de reparații la acoperișul centrului medico-social din Răducăneni. În aprilie 2023, firmei SC Proconsulting Casa SRL i se atribuia un alt contract, în valoare de 34.200 de lei, privind prestarea de lucrări de reparații acoperiș din lemn tip șarpantă.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura și cu administratorul societății Proconsulting Casa SRL, pentru a afla cum a reușit firma să obțină atât de multe contracte cu cele două centre medico-sociale din Iași, însă Bogdan Cătălin Filioreanu nu a putut fi contactat.

Comentarii
Adauga un comentariu